Ingrediente:
Cartofi – 5 buc.;
Unt – 20 g;
Sare – 1 linguriță;
Ou – 1 buc.;
Pătrunjel – 1 legătură;
Făină – 220 g;
Praf de copt – 1 linguriță;
Ulei de floarea soarelui – 30 ml;
Ceapă roșie – 1 buc.;
Carne tocată – 350 g;
Ardei gras – 1 buc.;
Ceapă verde – 50 g;
Usturoi – 2 căței;
Sos de roșii – 2 linguri.
Mod de preparare:
Fierbeți cartofii curățați de coajă până se înmoaie, amestecați-i cu unt și sare. Tocați pătrunjelul, turnați-l peste cartofi și spargeți oul în el.
Amestecă toate ingredientele până obții un piure de cartofi, adaugă făina și praful de copt. Frământă un aluat moale și ușor lipicios, lasă-l sub folie alimentară la frigider timp de 20 de minute.
Tăiați ceapa în cubulețe mici, tocați ceapa verde. Curățați ardeiul din interior și tăiați-l și el în cubulețe mici.
Prăjiți carnea tocată în ulei într-o tigaie. Sărați carnea tocată, presărați cu condimente, adăugați ceapa. Prăjiți carnea tocată cu ceapa, apoi adăugați ceapa verde și ardeiul.
Continuați să gătiți carnea tocată cu legumele sub capac la foc mic. În timp ce umplutura se răcește, împărțiți aluatul de cartofi în 4 părți egale și formați chifle.
Întindeți două kolobok-uri în prăjituri cu un diametru de aproximativ 20 cm. Împărțiți vizual una dintre prăjituri în 4 triunghiuri, întindeți umplutura pe fiecare.
Acoperiți prima prăjitură cu umplutură și sigilați marginile prăjiturelor, apoi împărțiți-le în 4 chiftele triunghiulare.
Repetați aceeași procedură cu chiflele rămase.
Puneți fiecare chiftea într-o tigaie cu ulei, prăjiți-o până se rumenește pe ambele părți.
Drept urmare, avem plăcinte delicioase cu carne.
Aceasta este o modalitate excelentă de a face plăcinte noi din aluat de cartofi cu umplutură clasică.
Pofta buna!