
Ingrediente:
Făină – 3 căni (200 g)
Lapte – 1 cană (200 g)
Ulei de floarea soarelui – 3 linguri
Drojdie uscată – 1,5 lingurițe.
Zahăr – 2 lingurițe
Sare – 1 linguriță fără lamelă
Umplutura:
Brânză – 350 g (orice brânză topită)
Mărar – 15 g
Ou – 1 buc.
Unt – 30 g
Mod de preparare:
Pregătesc aluatul, este un aluat de drojdie moale și aerat.
Dizolv zahărul și drojdia în lapte cald.
Iau 30 ml de lapte cald din cantitatea totală, adaug 1,5 lingurițe de drojdie, 1 linguriță de zahăr, amestec și las deoparte timp de 10 minute până când apare o „capă” spumoasă.

Între timp, pun făina cernută, laptele cald rămas, sarea și zahărul într-un recipient.
Adaug aluatul și, după ce apare o „căpățână” spumoasă, adaug uleiul de floarea soarelui.

Frământ un aluat moale și elastic. S-ar putea să mi se lipească puțin de mâini.
Îl acopăr și îl pun într-un loc cald să crească. Știți deja că acesta este un cuptor cald. S-a stins!

Împărțesc aluatul crescut în trei părți. Îl întind într-o chiflă. Îl las din nou să crească (va crește în volum).

E timpul să pregătim umplutura. Dați brânza pe răzătoare mare, puteți lua brânză Adyghe.
Adăugați mărar tocat (îmi place cel mai mult această verdeață aici).
Puteți adăuga 2-3 linguri de lapte, puteți adăuga un ou sau puțin unt.
Amestecați și umplutura este gata. Pentru comoditate, o împart în trei părți.

Aluatul a crescut din nou. Și acum întind fiecare parte într-o prăjitură.
De obicei fac asta cu mâinile, folosesc doar un sucitor pentru a aplatiza aluatul.
Pun umplutura în mijloc și ciupesc marginile. Fac un fel de pungă.

Sigilez bine marginile ca să nu se scurgă brânza.
Apoi o frământ puțin până o formez de lipie, o ung cu un ou, fac o gaură în centru (pentru ca aburul să iasă), o pun pe hârtie de copt și o dau la cuptor.

Coc timp de 20 de minute, până când crește și devine auriu. Apoi îl ung cu unt.

Desigur, ne place să le mâncăm calde. Sunt deosebit de delicioase cu ceai negru dulce.
Nu încetez niciodată să-l laud pe cel care a inventat aceste prăjituri delicate.
Cea mai bună rețetă de dintre toate rețetele de acest gen.
Este ușor de preparat, iar rezultatul va depăși toate așteptările.
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/nezrivnyanna-vypichka-rum-yani-korzhi-z-syrnoyu-nachynkoyu/












