
Ingrediente:
paine:
1 kg faina
20 g drojdie
10 g zahar
15 g sare
50 ml ulei
Mod de preparare:
Inainte de folosire faina se va cerne.
Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani.
Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile.
Plamadeala se lasa sa creasca la caldura.
Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare.
Se lasa sa creasca la caldura.
Alte ingrediente:
½ kg aluat de paine
250 g zahar
50 ml ulei
200 g margarina
Mod de preparare:
Se imparte aluatul in patru.
Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel.
Se unge cu margarina topita si zaharul.
Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe.
Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel.
In acest fel foaia se subtie si mai mult.
Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos.
Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste de preferinta rece.
Poftă bună!












