Plăcinta cu fructe de pădure este un desert care poate fi făcut din diferite tipuri de aluat și fructe de pădure. Ca umplutură se folosesc fructe de pădure proaspete sau congelate: căpșuni, zmeură, coacăze, cireșe, afine și altele.
Plăcinta cu fructe de pădure poate fi decorată cu zahăr pudră, frișcă, o cupă de înghețată sau frunze de mentă.
Ingrediente:
- Ouă – 2 buc.;
- Făină – 260 g;
- Praf de copt – 10 g;
- Zahăr – 160 g;
- Sare – 1/3 linguriță;
- Chefir – 8 linguri;
- Ulei vegetal – 8 linguri;
- Fructe de pădure – 300 g.
Mod de preparare:
Turnați zahărul obișnuit și vanilat, sarea într-un bol cu ouă și amestecați bine până când se dizolvă.
Turnați chefirul și uleiul vegetal, amestecați din nou.
Turnați 240 de grame de făină și praf de copt în amestec și frământați până obțineți un aluat gros, fără cocoloașe.
Amestecă fructele de pădure cu o lingură de făină, toarnă-le în aluat și combină ingredientele.
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți plăcinta la 180 de grade timp de 40 de minute.
Rezultatul este o plăcintă excelentă și aromată. După gătire, vă recomandăm să îl presărați cu zahăr pudră.
Pofta buna!