
Ingrediente:
Cremă de vanilie
Ou – 1 bucată
Zahăr – 40 de grame
Vanilie – după gust
Făină – 1/2 cană
Lapte – 125 grame
Unt – 20 de grame
Aluat
Ouă – 2 bucăți
Zahăr – 110 grame
Lapte – 40 de grame
Smântână – 80 de grame
Ulei de floarea soarelui – 80 de grame
Făină – 220 de grame
Praf de copt – 8 grame
Măr – 1 bucată
Mod de preparare:
Cremă de vanilie
Turnați oul în cratiță, adăugați zahărul, vanilia, făina și amestecați cu un tel.
Turnați laptele, amestecați și puneți la foc mic.
Gătiți până se îngroașă, apoi luați de pe aragaz.
Adăugați untul, amestecați și transferați într-un poș de patiserie.

Turnați ouăle într-o farfurie curată, adăugați zahărul, laptele, smântâna, uleiul și amestecați cu un tel.
Cerneți făina, praful de copt și amestecați.

Ungeți o tavă de tort cu diametrul de 20 cm cu unt, presărați-o cu făină și turnați aluatul în ea.

Turnați crema deasupra.

Întindeți merele tăiate în felii subțiri și presărați cu stafide.

Coaceți timp de 40-45 de minute la 180 de grade. Delicios!
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nizhnyy-yabluchnyy-pyrih-nu-duzhe-lehko-pryhotuvaty/













