
Ingrediente:
Ouă – 2 buc.;
Zahăr – 100 g;
Sare – 1/3 linguriță;
Margarină, unt – 100 g;
Smântână – 1 lingură;
Făină – 320 g.
umplutură:
Mere – 700 g;
Zahăr – 50 g;
Scorțișoară – 1 linguriță.
glazură:
Zahăr pudră – 5 linguri;
Suc de lămâie – 3 linguri.
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul și sarea folosind un mixer până devin pufoase și albe.
Adăugați margarina moale și smântâna în amestecul de ouă și continuați să bateți.
Turnați făina în amestec și frământați un aluat moale și elastic, mai întâi într-un recipient și apoi pe masă cu mâinile.
Lăsați aluatul la frigider timp de 30 de minute, învelit în prealabil în celofan.
Pentru umplutură, curățați merele de coajă și dați-le pe răzătoarea mare.
Într-o tigaie, caramelizați merele cu zahăr până se evaporă lichidul, presărați cu scorțișoară.

Împărțiți aluatul în trei părți egale, întindeți fiecare parte într-un strat uniform de dimensiunea tăvii de copt.
Așezați unul dintre straturi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și înțepați-l cu o furculiță peste tot.

Așezați ½ din umplutură peste stratul de aluat, întindeți-l uniform pe întreaga suprafață.
Așezați al doilea strat de aluat peste umplutură, înțepându-l și el.
Așezați umplutura rămasă peste strat, acoperiți-l cu ultimul strat de aluat, înțepat cu o furculiță.
Coaceți plăcinta la 170 de grade timp de 40-45 de minute.

Pentru glazură, amestecați zahăr pudră cu suc de lămâie.
Tăiați marginile prăjiturii finite și întindeți glazura deasupra.

După ce glazura s-a întărit, tortul poate fi servit. Aceasta este o opțiune bună de desert pentru ora ceaiului.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/pyrih-yabluchnyy-vybuh-tak-hotuvaly-u-70-h-rokah-u-dorohyh-kafe/












