Placinte si Rulade

Plăcinta cu mere este parfumată și suculentă în care gustul merelor proaspete se dezvăluie în toată plinătatea sa

 

 

Plăcinta cu mere este parfumată și suculentă în care gustul merelor proaspete se dezvăluie în toată plinătatea sa

 

Ingrediente:

Ouă – 2 buc.;
Zahăr – 100 g;
Sare – 1/3 linguriță;
Margarină, unt – 100 g;
Smântână – 1 lingură;
Făină – 320 g.

umplutură:

Mere – 700 g;
Zahăr – 50 g;
Scorțișoară – 1 linguriță.

glazură:

Zahăr pudră – 5 linguri;
Suc de lămâie – 3 linguri.

 

Mod de preparare:

Bateți ouăle cu zahărul și sarea folosind un mixer până devin pufoase și albe.

Adăugați margarina moale și smântâna în amestecul de ouă și continuați să bateți.

Turnați făina în amestec și frământați un aluat moale și elastic, mai întâi într-un recipient și apoi pe masă cu mâinile.

Lăsați aluatul la frigider timp de 30 de minute, învelit în prealabil în celofan.

Pentru umplutură, curățați merele de coajă și dați-le pe răzătoarea mare.

Într-o tigaie, caramelizați merele cu zahăr până se evaporă lichidul, presărați cu scorțișoară.

Plăcintă explozivă cu mere. Așa se prepara în cafenelele scumpe din anii '70

Împărțiți aluatul în trei părți egale, întindeți fiecare parte într-un strat uniform de dimensiunea tăvii de copt.

Așezați unul dintre straturi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și înțepați-l cu o furculiță peste tot.

Plăcintă explozivă cu mere. Așa se prepara în cafenelele scumpe din anii '70

Așezați ½ din umplutură peste stratul de aluat, întindeți-l uniform pe întreaga suprafață.

Așezați al doilea strat de aluat peste umplutură, înțepându-l și el.

Așezați umplutura rămasă peste strat, acoperiți-l cu ultimul strat de aluat, înțepat cu o furculiță.

Coaceți plăcinta la 170 de grade timp de 40-45 de minute.

Plăcintă explozivă cu mere. Așa se prepara în cafenelele scumpe din anii '70

Pentru glazură, amestecați zahăr pudră cu suc de lămâie.

Tăiați marginile prăjiturii finite și întindeți glazura deasupra.

Plăcintă explozivă cu mere. Așa se prepara în cafenelele scumpe din anii '70

După ce glazura s-a întărit, tortul poate fi servit. Aceasta este o opțiune bună de desert pentru ora ceaiului.

Plăcintă cu mere explozive

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/pyrih-yabluchnyy-vybuh-tak-hotuvaly-u-70-h-rokah-u-dorohyh-kafe/