
Ingrediente:
Peste, cod – 4 buc.;
Ceapă – 3 buc.;
Sare – ½ linguriță;
Piper negru – ⅓ linguriță;
Usturoi uscat – un vârf de cuțit;
Ierburi de Provence – un vârf de cuțit;
Paprika – un vârf de cuțit.
Mod de preparare:
Tăiați peștele curățat în bucăți mici, spălați-l bine.
Așezați peștele într-o tavă de copt, adăugați sare, piper și presărați cu usturoi uscat și boia de ardei.
Frecați fibrele de pește cu condimentele, lăsați-l sub folie alimentară la marinat timp de 30 de minute.

Tăiați ceapa în semi-inele, întindeți-o pe o tavă de copt unsă cu ulei.

Așezați peștele pe o pernă de ceapă, acoperiți cu hârtie de copt înmuiată în apă.

Coaceți peștele la 190 de grade timp de 35 de minute. Apoi scoateți hârtia de copt și coaceți încă 5 minute.

Rezultatul este un pește delicios și suculent, cu ceapă. Puteți servi acest fel de mâncare cu legume ca garnitură, astfel încât codul va fi și mai sănătos.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/smachna-ta-sokovyta-ryba-z-tsybuleyu-vecherya-na-vsyu-rodynu/












