Ingrediente:
Aluat:
- făină 550 g
- un praf de sare
- praf de copt 12 g
- 200 g unt
- zahăr 200 g
- 5 gălbenușuri de ou
- smântână 100 g
Strat de măr:
- 1 kg mere (greutate necurățate)
- zahăr 50 g
- 50 g unt
- jeleu verde 2 pachete (140 g)
Stratul de bezea:
- 5 albușuri de ou
- zahăr 100 g
- nuci 150 g
Mod de preparare:
Pregătiți aluatul fraged. Cerneți făina într-un bol, adăugați un praf de sare, untul și frecați-l cu făina.
Apoi, adăugați zahărul, praful de copt și amestecați totul. Adăugați gălbenușurile și smântâna. Amestecați totul mai întâi cu o lingură, apoi frământați aluatul cu mâinile.
Împărțiți aluatul în 6 părți, acoperiți-l cu folie alimentară și puneți-l la frigider.
În acest timp, vom pregăti umplutura de mere. Curățăm merele de coajă și le tăiem în bucăți mici.
Topiți untul într-o tigaie, adăugați merele feliate și coaceți, amestecând, timp de 3-5 minute.
Acum adăugați zahărul și jeleul verde și amestecați până când zahărul se topește. Transferați totul într-un bol și lăsați să se răcească.
Acum pregătiți crema. Într-o cratiță, amestecați zahărul, amidonul de porumb, făina, un praf de sare și ouăle și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
Adăugați treptat laptele, amestecați și gătiți până se îngroașă. Luați de pe foc, adăugați zahărul vanilat, amestecați, acoperiți bine cu folie alimentară și lăsați până se răcește complet.
Acum haideți să pregătim albușurile. Puneți albușurile într-un bol, adăugați un praf de sare și bateți până se formează spumă albă.
Adăugați zahărul, sucul de lămâie și bateți până se formează vârfuri moi.
Vom avea nevoie de umplutură de mac, pe care am cumpărat-o gata făcută, și nuci. Trebuie tocate în bucăți nu foarte mici.
Acum vom coace prăjiturile. Tapetam forma cu hârtie de copt, luăm o porție din aluat și o distribuim în formă.
Întindeți umplutura de mac deasupra, apoi întindeți jumătate din amestecul de proteine și presărați cu nuci. Acum luați o altă porție din aluat și dați-o deasupra pe o răzătoare mare.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute.
Transferați prăjitura finită pe un grătar de sârmă pentru a se răci și coaceți a doua prăjitură în același mod.
Acum coaceți a treia prăjitură. Întindeți aluatul peste tavă, întindeți umplutura de mere și acoperiți partea de sus cu aluat.
Acum, folosind un mixer, bateți untul și crema până obțineți o compoziție omogenă.
Acum asamblăm prăjitura. Ungem prăjitura cu mac cu cremă, așezăm prăjitura cu mere deasupra, o ungem din nou cu cremă și așezăm deasupra a doua prăjitură cu mac.
Decorați după preferințe. Eu am întins cu cremă de ciocolată. Dați prăjitura la frigider pentru 4-5 ore.
Pofta buna!