Ingrediente:
- brânză – 400g
- ouă – 2 bucăți
- zahăr – 80 g
- pâine pita – 200 g
- zahăr vanilat – 10 g
- mandarine – 6 bucăți
- coajă de vită – 1 linguriță.
Ungere:
- ouă – 1 buc.
- smântână – 2 linguri.
Mod de preparare:
Puneți brânza de vaci într-un bol, bateți 2 ouă, adăugați zahărul și amestecați totul cu un blender până obțineți o compoziție omogenă.
Dați coaja rasă de la mandarină, adăugați-o în amestecul de brânza de vaci din bol și amestecați totul bine.
Luați o lipie, întindeți amestecul de brânză pe ea și întindeți-l uniform.
Curățați mandarinele de coajă, tăiați-le în felii și întindeți-le pe lipie.
Întindeți lipia într-o chiflă, îndoind marginile astfel încât umplutura să nu se scurgă.
Transferați rulada într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și pregătiți glazura.
Bateți oul într-un bol, adăugați smântâna, amestecați totul până se omogenizează și ungeți rulada cu o pensulă.
Coaceți la 180 de grade timp de 30 de minute. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească, feliați și puteți prepara ceai.
Poftă bună!