
Ingrediente:
ouă – 3 buc.;
sare – un vârf de cuțit;
zahăr – 4 linguri;
făină – 200 g;
zahăr vanilat – 10 g;
lapte – 500 ml;
unt – 30 g.
cremă:
zahăr – 110 g;
amidon de porumb – 25 g;
ou – 1 buc.;
lapte – 250 ml;
zahăr vanilat – 10 g;
unt – 100 g.
Mod de preparare:
Într-o cratiță, amestecați zahărul și amidonul de porumb, turnați 100 ml de lapte.
Amestecați ingredientele până se omogenizează, spargeți oul în el.
Amestecați ingredientele, turnați laptele rămas. La foc mediu, amestecând constant, aduceți masa la îngroșare.
Lăsați baza de cremă într-un recipient separat, acoperiți cu folie alimentară și răciți.
Pentru aluat, amestecați ouăle cu sare, vanilie și zahăr clasic. Turnați 150 ml de lapte în amestecul de ouă, amestecați.
Turnați făina în amestec, frământați un aluat gros. Turnați untul topit și laptele rămas în amestec, amestecați.
Turnați aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 200 de grade timp de 20-30 de minute.
Nu deschideți cuptorul în primele 15 minute.

Pentru cremă, bateți untul până se albește, adăugând treptat baza de cremă.

Întindeți crema pe suprafața pandișpanului, rulați-l, înveliți-l în hârtie de copt și dați-l la frigider pentru 3-4 ore.

Ruloul finit poate fi decorat cu zahăr pudră. Rezultatul este un rulou delicat și moale cu cremă pentru ceai.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/nezvychaynyy-rulet-iz-zavarnym-kremom-navit-rozpushuvach-ne-potriben/











