Placinte si Rulade

O rețetă uimitoare de chifle cu vanilie, care te vor cuceri cu gustul lor dulce aromat, cu glazură delicioasă

 

 

O rețetă uimitoare de chifle cu vanilie, care te vor cuceri cu gustul lor dulce aromat, cu glazură delicioasă

 

Ingrediente:

lapte – 400 ml;
zahăr – 80 g;
drojdie proaspătă – 21 g;
sare – ½ linguriță;
vanilie – un vârf de cuțit;
ouă – 2 buc.;
albuș de ou – 1 buc.;
ulei de floarea soarelui – 20 ml;
oțet (9%) – 1 lingură;
făină – 750 g;
unt – 80 g.

umplutură:

dovleac – 400 g;
mere – 400 g;
coajă de la o lămâie;
zahăr – 70 g;
nucșoară măcinată – ½ linguriță;
unt – 30 g.

fondant:

zahăr pudră – 100 g;
lapte – 3 linguri.

 

Mod de preparare:

Într-un bol cu ​​lapte cald, turnați o lingură de zahăr din cantitatea totală și adăugați drojdia, amestecați.

Turnați 2-3 linguri de făină în amestec, amestecați până obțineți o smântână groasă.

Lăsați aluatul timp de 30 de minute într-un loc cald.

Într-un bol, adăugați zahărul rămas, zahărul vanilat și sarea peste ouă și albușuri, bateți.

Turnați aluatul în amestecul de ouă, adăugați uleiul și continuați să amestecați.

Turnați oțetul în amestec, adăugați făina în părți și frământați un aluat moale, ușor lipicios.

Oțetul ajută drojdia să funcționeze mai bine și promovează o fermentație mai activă.

Adăugați untul în aluat și continuați să frământați până când aluatul devine elastic și nu mai lipicios.

După frământare, lăsați aluatul sub celofan timp de 1,5 ore într-un loc cald.

Pentru umplutură, tăiați dovleacul și mărul în cubulețe mici, dați coaja de lămâie pe răzătoare.

Într-o tigaie, sotați dovleacul și mărul în ulei până se înmoaie, adăugați zahărul.

După 10-15 minute, adăugați coaja de lămâie în umplutură, amestecați și luați de pe foc.

Întindeți aluatul și împărțiți-l în 12 părți egale, formați chifle. Așezați chiflele cu cusătura în jos pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Tăvăliți fundul unui pahar prin făină și faceți o adâncitură în chifle. Lăsați chiflele timp de 30 de minute sub un prosop, apoi faceți din nou o adâncitură cu paharul.

Prăjitura perfectă de toamnă: cheesecake-uri cu o umplutură neașteptată și fudge de casă

Ungeți viitoarele cheesecake-uri cu un amestec de ou și lapte, adăugați umplutura. Coaceți cheesecake-urile la 180 de grade timp de 25 de minute.

Prăjitura perfectă de toamnă: cheesecake-uri cu o umplutură neașteptată și fudge de casă

Pentru fondant, amestecați zahărul pudră cu laptele și turnați-l treptat. Turnați fondantul peste cheesecake-urile fierbinți.

Prăjitura perfectă de toamnă: cheesecake-uri cu o umplutură neașteptată și fudge de casă

Rezultatul este o prăjitură cu brânză neobișnuită și delicioasă pentru ceai.

Prăjitura perfectă de toamnă: cheesecake-uri cu o umplutură neașteptată și fudge de casă

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/idealna-osinnya-vypichka-vatrushky-z-nespodivanoyu-nachynkoyu-ta-domashnoyu-pomadkoyu/