Ingrediente:
pâine pita – 2 bucăți lipie
sprot – 1 conservă
brânză tare – 100g, cascaval
ouă fierte – 2 bucăți
usturoi – 2 căței
salată verde/varză chinezească
maioneză – 7 linguri
verdețuri pentru decor
Mod de preparare:
Vom avea nevoie de o conservă de șprot în ulei. Scurgeți uleiul, ne trebuie doar peștele. Șprotul poate fi folosit ca atare, fără a face nimic cu el (dacă nu aveți mult timp și oaspeții deja sosesc).
Dar tot recomand să petreceți cele 5 minute suplimentare și să pregătiți peștele. Taie coada (pentru că aceasta este cea mai dură parte a șprotului).
Apoi, tăiați pe lungime și îndepărtați cotorul. Adică, practic, prelucrăm șprotul în fileuri.
Luați 7 linguri de maioneză și amestecați-le cu 2-3 căței de usturoi. Radeți 100 g de brânză. De asemenea, dați pe răzătoare separat 2 ouă fierte.
Și acum asamblăm ruloul. Vom avea nevoie de două lipii subțiri.
Luăm prima pâine pita, o întindem cu maioneză cu usturoi și întindem frunze de salată (puteți folosi varză Peking). Apoi presărați cu jumătate din brânza rasă și jumătate din oul ras.
Acoperiți cu o a doua lipie, apăsând ușor. Apoi se întinde maioneză cu usturoi, apoi frunze de salată, șprot pe ele și brânza și oul rămase.
Îl înfășurăm cu o rolă, încercând să-l facem mai strâns. După aceea, înfășurați-l în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru 1 oră. Apoi tăiați în bucăți porționate, decorați cu crenguțe de mărar și pătrunjel și serviți.
Gata, rulada iese fragedă, dar în același timp proaspătă datorită frunzelor de salată. Foarte gustos!
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/shproty-v-lavashi-prosta-zakuska-za-10-hvylyn-zahornuv-i-hotovo/