
Ingrediente:
Pește – 1 kg;
Condimente pentru pește – 1 linguriță;
Paprika – 1 linguriță;
Usturoi uscat – 1 linguriță;
Ceapă roșie – 1 buc.;
Morcovi – 2 buc.;
Dovlecei – 2 buc.;
Ardei roșu – 2 buc.;
Ulei de floarea soarelui – 50 ml;
Sare – 2 lingurițe;
Oregano – 1 linguriță.
Mod de preparare:
Spălați peștele, curățați-l de branhii, aripioare, cap și măruntaie. Faceți tăieturi mici pe pește și puneți-l într-o pungă de celofan.

Presărați peștele cu sare, boia de ardei, condimente pentru pește și usturoi uscat și amestecați.

Sigilați punga și lăsați peștele la marinat timp de 30 de minute.

Tăiați ceapa în rondele sfert și morcovul în rondele. Puneți ceapa și morcovul într-o tavă de copt.
Tăiați dovlecelul în bucăți mici, precum și ardeiul roșu curățat de coajă.
De asemenea, puneți dovlecelul și ardeiul împreună cu ceapa și morcovul într-o tavă de copt.
Sărați legumele și presărați-le cu oregano, turnați uleiul deasupra și amestecați cu mâinile.
Așezați peștele pe perna de legume și coaceți-l la 180 de grade timp de 35-40 de minute.
Astfel, obținem un pește alb suculent cu o garnitură de legume.
Felul de mâncare este potrivit atât pentru cină, cât și pentru o masă festivă.
Pofta buna!
Sursa












