Ingrediente:
Dovlecei – 1 buc. (500 g) + sare 0,5 lingurițe
Ceapă
Usturoi – 2-3 căței
Ouă – 2 buc.
Smântână – 1 lingură
Făină – 2-3 linguri
Sare – după gust, dacă este nevoie
Roșii – 1 buc.
Ardei gras
Brânză – 50 g, cascaval
Condimente:
Busuioc uscat sau orice alte condimente sau ierburi aromatice, după gust
Sare, piper – după gust
Mod de preparare:
Pentru început, dați dovleceii pe răzătoarea mare, adăugați sare, amestecați și lăsați să stea 5 minute. Acest lucru va ajuta dovleceii să elibereze mai mult suc.
Apoi, stoarceți bine dovleceii, puteți găti fără ceapă, eu adaug ceapă verde cu tot cu pene și 3 căței de usturoi dați prin presă.
Adăugați 2 ouă.
Adăugați puțină sare în smântână, dacă este nevoie, și amestecați.
Tot ce mai rămâne este să adăugăm făina, eu am adăugat 3 linguri. l., cantitatea de făină depinde de umiditatea dovlecelului, de mărimea ouălor, pregătesc aluatul suficient de gros încât baza finită să-și păstreze bine forma.
Ung tava cu ulei de floarea soarelui și întind toată baza de dovlecei, formând o prăjitură.
Acoperiți cu un capac, setați mai întâi focul la maxim timp de un minut, apoi reduceți cu 3 din 12 și gătiți timp de 10-12 minute pe o parte, până se rumenește. Folosește aragazul și tigaia ca ghid.
Diametrul tigăii mele este de 26 cm.
Întoarceți baza de dovlecel, mi se pare mai convenabil să folosiți o farfurie obișnuită.
Presărați deasupra cu brânză rasă fin. Pune roșiile.
Am adăugat puțin ardei gras în centru, umplutura poate fi orice doriți. Am presărat busuioc uscat și un praf de sare deasupra.
Acoperiți și gătiți încă 5 minute, la foc mic.
Apoi scoateți capacul și lăsați-l pe aragaz încă 3 minute.
Lăsați „pizza” în tigaie timp de 5 minute și abia apoi transferați-o pe o farfurie.
Își păstrează bine forma când este fierbinte, dar este foarte fragedă. Când se răcește, devine mai dens și, în opinia mea, mai gustos.
Pofta buna!