
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- Sare
- 3 ouă
- Piper negru
- Paprika
- 2 linguri de amidon de porumb
- 1 lingură de iaurt grecesc
- O crenguță de pătrunjel
- Făină
- 100 de grame de mozzarella
- 1 roșie
Mod de preparare:
Iau doi dovlecei. Îi tai în felii de grosime medie, adaug puțină sare pe ambele părți și îi las 10 minute pentru a-și scoate sucul.

Între timp, prepar aluatul. Într-un bol, bat trei ouă, adaug un praf de sare, piper negru, puțină boia de ardei, două linguri de amidon de porumb și o lingură de iaurt grecesc gros.

Amestecați bine până la omogenizare. Adăugați o crenguță de pătrunjel tocată.
Ung forma cu ulei. Tăvălesc fiecare bucată de dovlecel mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă. O pun în formă.
Coaceți la cuptor la 180 °C timp de aproximativ 20-25 de minute, până când dovleceii se rumenesc.
După aceea, îl scot, pun deasupra o felie de mozzarella și roșie și îl bag înapoi la cuptor pentru încă 5-10 minute, ca să se topească brânza.

Aroma este incredibilă! Preparatul este simplu, dar foarte eficient. Are un gust bun atât cald, cât și rece.
Poftă bună!













