
Ingrediente:
Ouă – 5 buc.
Făină de grâu – 200 g
Zahăr – 200 g
Migdale – 150 g
Alune de pădure – 50 g
Cireșe uscate – 50 g
Mod de preparare:
Pentru început, separați albușurile de gălbenușuri. Veți avea nevoie de 190-200 g de albușuri, aproximativ 5 ouă.
Bateți albușurile la temperatura camerei cu zahărul până când formează vârfuri ferme, ca pentru o bezea.

Acum adăugați cu grijă făina în părți, amestecând cu grijă masa de sus în jos, ca și cum ați împături-o în jumătate.
În acest fel, veți păstra splendoarea aluatului.

Adăugați nuci și fructe uscate în aluatul proteic, amestecați.
Apoi transferați într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei.
Coaceți timp de 60 de minute la 180 de grade.

Lăsați coptura finită să se răcească, înfășurați-o în folie alimentară și dați-o la frigider timp de 5 ore sau peste noapte.
În acest timp, aluatul se va îngroșa și se va stabiliza, iar prăjitura va fi gata de tăiat.

Tăiați checul în felii subțiri de aproximativ un centimetru grosime și așezați-le pe o tavă de copt.
Uscați-le în cuptor la 160 de grade timp de 20 de minute (va fi mai bine dacă nu uitați să le întoarceți). Gata!

Desigur, o parte din el se mănâncă sub formă de chec – un aluat foarte delicat, cât mai ușor posibil.
Dar vă recomandăm totuși să nu fiți leneși și să coaceți checul la cuptor.
Apropo, cu cât tăiați mai subțire, cu atât bucățile vor fi mai gustoase.
Cele mai reușite sunt cele care sunt ușor rumenite.
Poftă bună!
Sursu: https://babusyni-retsepty.com.ua/bilkovyy-keks-z-horishkamy-scho-tane-v-roti-za-sekundy/












