
Ingrediente:
Aluat:
- 250 ml de lapte cald
 - 1/3 cană (60 g) zahăr
 - 9 g drojdie uscată
 - 1 ou
 - 1/3 cană de unt topit
 - 1/4 cană de ulei
 - 500-600 g făină
 - 1 linguriță de sare
 
Umplutură de brânză:
- 300 g brânză din lapte acru
 - 1 ou
 - 100 g zahăr
 - 2 linguri de amidon de porumb
 - 1 gălbenuș de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)
 
Mod de preparare:
Aluat:
Amestec laptele cald, zahărul și drojdia. Adaug oul, untul topit, uleiul, amestec.
Cern făina și sarea, frământ aluatul cu mâinile.
Transfer aluatul într-un bol uns cu ulei și îl acopăr cu folie alimentară și las până își dublează volumul.
Umplutură de brânză:
Adaug ou, zahăr, amidon în brânză și mixez cu un blender până se omogenizează.
Împărt aluatul în 12 bucăți, formez bile, întind plăcinte rotunde.
Fac 4 tăieturi în prăjitură și întind umplutura. Formez plăcinte, pliind cele 4 margini spre mijloc, ca un trandafir.

Pun chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Le acopăr cu un prosop și le las 30 de minute.
Le ung cu gălbenuș bătut cu lapte. Le coc într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute.

Pofta buna!













