Creme si Budinci

O prăjitură cu iaurt foarte delicioasă – una clasică umedă cu cireșe, rapidă și ușor de făcut, perfectă pentru oricine iubește tartele delicioase și rapide

 

 

O prăjitură cu iaurt foarte delicioasă – una clasică umedă cu cireșe, rapidă și ușor de făcut, perfectă pentru oricine iubește tartele delicioase și rapide

 

Ingrediente:

Gem:

  • 500 g cireșe (congelate)
  • 150 g zahăr
  • 70 g amidon de porumb
  • 150 ml de apă

Aluat:

  • 3 gălbenușuri de ou
  • un praf de sare
  • 80 g zahăr pudră
  • 80 g unt topit
  • 1 linguriță de vanilie
  • 200 g făină
  • 1 linguriță praf de copt

Cremă:

  • 500 g iaurt grecesc
  • 50 g amidon de porumb
  • 1 linguriță de vanilie
  • 3 albușuri de ou
  • un praf de sare
  • 130 g zahăr

 

Mod de preparare:

Gem:

Într-o cratiță cu fund gros, amestecați cireșele, zahărul și amidonul, adăugați apa și gătiți la foc mic, amestecând constant, până când amestecul se îngroașă.

Transferați într-un bol și lăsați să se răcească.

Aluat:

Bat ouăle cu un tel cu un praf de sare și zahăr pudră până devin pufoase și ușoare. Adaug untul topit, vanilia și amestec.

Cern făina și praful de copt și frământ aluatul cu mâinile.

Împărt aluatul în 2 părți: una mai mare și una mai mică.

Pun partea mai mică într-o pungă și o dau la congelator pentru 15 minute.

Acoper o formă cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt.

Întind cea mai mare parte a aluatului, formând margini înalte. Deasupra întind gem.

Cremă:

Amestec iaurtul, amidonul și vanilia cu un tel până la omogenizare.

Într-un bol separat, bat albușurile cu un mixer cu un praf de sare și zahăr până se formează vârfuri ferme.

Amestec cele două mase cu o spatulă. Întind smântâna peste gem.

Dau pe răzătoare o parte mai mică din aluatul din congelator.

Coaceți timp de 40 de minute într-un cuptor bine încins la 180 de grade sau până când partea de sus a prăjiturii crește uniform.

Decorați cu zahăr pudră, dacă doriți, delicios!

 

Pofta buna!

 

 Sursă