
Ingrediente:
Aluat
320 g făină
150 g smântână 15-20%
150 g unt
1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Umplutura
1 lămâie (100 g)
200 g zahăr
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecați făina cu untul înmuiat, pe care îl frecați în ea. Adăugați sare în amestec și, în final, smântâna amestecată cu bicarbonat de sodiu.
Frământați aluatul din ingrediente, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească puțin.
Între timp, pregătiți umplutura aducând apa într-o cratiță la fierbere și fierbând lămâia în ea timp de 1 minut.

Scurgeți lămâia, lăsați-o să se răcească și tăiați-o cubulețe. Apoi măcinați-o într-un blender și amestecați-o cu zahărul.
Împărțiți aluatul în 2 părți egale, din care întindeți două foi cu dimensiunile de aproximativ 30×22 cm.
Așezați o foaie pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și întindeți umplutura de lămâie pe toată suprafața acesteia.

Așezați a doua jumătate a aluatului peste umplutură, sigilați marginile și coaceți plăcinta într-un cuptor preîncălzit la 190°C timp de 35-40 de minute.

Notă: Pentru a permite aburului să iasă, înțepați prăjitura cu un cuțit în mai multe locuri.
Serviți desertul finit tăindu-l în bucăți.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/chudovyy-lymonnyy-pyrih-do-chayu/












