
Ingrediente:
150-160 g făină
2 ouă
150 ml chefir
1 linguriță praf de copt
1 linguriță de zahăr
1/2 linguriță (sau după gust) sare
Parizer
Mod de preparare:
Mai întâi, hai să pregătim aluatul. Am ingredientele din frigider, nu le-am scos dinainte.
Într-un bol, adăugați sare și zahăr peste ouă.
Cantitatea de sare va depinde de cât de sărat este parizerul, eu am adăugat 1,2 lingurițe și este suficient.
Torn chefirul, îl amestec, am chefir cu un conținut de grăsime de 2,5%.
Cern făina cu praful de copt. Aluatul iese ca o smântână groasă.

Adăugați puțin ulei în tigaie. Încălziți-o. Luați puțin aluat cu lingura, ca pentru clătite.

Așezați deasupra unei felii de parizer, apăsându-l ușor în aluat.

Turnați o cantitate mică de aluat pentru a „ascunde” parizerul. Veți obține șase spații de dimensiuni mari.

Prăjiți la foc mediu până când aluatul este gătit pe ambele părți.
Dacă doriți, puteți prăji sub un capac închis, apoi la un foc mai mic decât mediu.

Timpul de gătire depinde în primul rând de tigaia și aragazul tău, așa că ghidează-te după culoarea aurie.
Dacă doriți, puteți adăuga brânză.
Este ușor de preparat, rapid și multor oameni le va plăcea. Delicios.
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/nezvychaynyy-perekus-za-10-hvylyn-vidminna-zamina-zvychnym-buterbrodam/












