Creme si Budinci

O delicatesă excelentă pentru un desert cremos cu cremă de vanilie și aromă de Stracciatella, pe care îl poți prepara într-un bol sau în pahare

 

 

O delicatesă excelentă pentru un desert cremos cu cremă de vanilie și aromă de Stracciatella, pe care îl poți prepara într-un bol sau în pahare

Ingrediente:

  •  ouă – 3 buc.
  • zahăr – 200 g
  • amidon de porumb – 100 g
  • zahăr vanilat – 10 g
  •  lapte proaspăt – 1l

Cremă:

  • Cremă de patiserie – 300 ml
  • zahăr pudră – 100 g

Decor:

  • ciocolată neagră – 50 g.
  • Dimensiunea bolului 22 x 22 cm

 

Mod de preparare:

Bateți ouăle cu zahărul, amidonul și puțin lapte.

Aduceți laptele rămas la fierbere și, când dă în clocot, adăugați amestecul de gălbenușuri.

Fierbeți smântâna groasă și lăsați-o să se răcească.

După ce s-a răcit, desfaceți-l.

Într-un bol, bateți frișca cu zahărul pudră până se formează vârfuri tari.

Încorporați porțiile în cremă cu gălbenușuri.

Puneți crema într-un bol, întindeți-o pe o cremă fină și lăsați-o să se răcească.

La final, presărați cu ciocolată rasă.