Ingrediente:
- ouă – 3 buc.
- zahăr – 200 g
- amidon de porumb – 100 g
- zahăr vanilat – 10 g
- lapte proaspăt – 1l
Cremă:
- Cremă de patiserie – 300 ml
- zahăr pudră – 100 g
Decor:
- ciocolată neagră – 50 g.
- Dimensiunea bolului 22 x 22 cm
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul, amidonul și puțin lapte.
Aduceți laptele rămas la fierbere și, când dă în clocot, adăugați amestecul de gălbenușuri.
Fierbeți smântâna groasă și lăsați-o să se răcească.
După ce s-a răcit, desfaceți-l.
Într-un bol, bateți frișca cu zahărul pudră până se formează vârfuri tari.
Încorporați porțiile în cremă cu gălbenușuri.
Puneți crema într-un bol, întindeți-o pe o cremă fină și lăsați-o să se răcească.
La final, presărați cu ciocolată rasă.