Aperitive si Gustari

O delicatesă care ți se topește în gură. Cum se prepară slănina în saramură, cu proprietăți curative

 

 

O delicatesă ce ți se topește în gură. Iată cum se prepară slănina în saramură, cu proprietăți curative

 

Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar, reglează contracțiile mușchiului inimii, tratează durerile de articulaţii şi favorizează scăderea colesterolului.

Bucatarul.tv vă recomandă să încercaţi o rețetă delicioasă de slănină în saramură, care este foarte gingaşă şî aromată.

Slănina se prepară în saramură fierbinte, de aceea o puteţi savura după 3 zile.

Adăugaţi condimentele preferate pentru a obţine un gust intens şi delicios.

 

 Ingrediente:

  • 1.5 kg de slănină (sau piept de porc);
  • 10-12 căței de usturoi.

Pentru saramură este nevoie de:

  • 1 litru de apă;
  • 8 linguri de sare neiodată;
  • 3-4 foi de dafin;
  • 4-5 boabe de piper negru;
  • 4-5 boabe de ienibahar.

 

Mod de preparare:

Pentru început trebuie să pregătiți saramura. Este nevoie de apă într-o crăticioară, în care se adaugă sare, foi de dafin, boabe de piper negru și ienibahar.

Toate ingredientele se amestecă bine. Apoi, se fierbe saramura timp de 3-4 minute din momentul în care compoziția dă în clocot, până ce sarea se dizolvă complet.

La final, saramura se lasă la răcit.

Se ia apoi slănina și se spală, curățând șoriciul de pe suprafață. Aceasta se taie în bucăți, care să încapă mai ușor într-un borcan și să se poată săra bine.

Ulterior, se taie usturoiul în feliuțe subțiri, care se așează pentru început în borcan.

Adăugați bucățile de slănină și așezați-le cu șoriciul în jos. După fiecare strat de slănină se adaugă unul de felii de usturoi.

După ce s-a umplut borcanul, se toarnă saramura răcită în borcan, până când întreaga cantitate de carne este acoperită cu lichid.

Adăugați foile de dafin, boabele de piper negru și ienibahar din saramură în borcan.

La final, acoperiți borcanul cu un capac și lăsați slănina la sărat timp de 2 zile la temperatura camerei.

Apoi, timp de încă două zile, lăsați borcanul la frigider.

Dacă au trecut cele patru zile, puteți scoate slănina din saramură și uscați-o cu ajutorul unor prosoape de hârtie.

Apoi, înveliți fiecare bucată de slănină în hârtie de copt sau folie de aluminiu și păstrați-o la congelator.

Înainte de servire, dezghețați câte o bucată de slănină în frigider.

 

Pofta buna!

slănină în saramură • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

Sursă