
Ingrediente:
Apă clocotită – 250 ml
Sare – 1 linguriță.
Făină – 500 – 550 g
Ulei de floarea soarelui – 2 linguri
Praf de copt – 1 linguriță.
Umplutura:
Carne – 400 g
Ceapă – 2 buc.
Cartofi – 2 buc.
Sare și condimente după gust
Unt topit – 100 grame pentru uns
Gălbenuș de ou + lapte 1 linguriță.
Mod de preparare:
Torn 250 ml de apă clocotită în recipient.
Adăugați sare și praf de copt, câte 1 linguriță din fiecare. Amestecați.
Torn 500-550 g de făină. Frământ aluatul.
În timpul procesului de frământare, adaug câteva linguri de ulei.
Consistența aluatului frământat ar trebui să fie similară cu cea a unei găluște.
Îl voi acoperi cu folie alimentară și îl voi lăsa să se odihnească, așa cum se spune întotdeauna.

Voi începe cu umplutura. Eu iau 400 g de carne (orice fel), e mai bine să iau puțină congelată.
E mai ușor să o tai în bucăți mici. O pun într-un recipient.
Apoi, ceapa, iau două căpățâni din ea, nu mai puțin. Ceapa trebuie să fie suculentă.
O poți zdrobi puțin, va elibera mai bine sucul în timpul gătirii.
Adaug ceapa în carne. Acum 2 cartofi. Îi tai în cuburi mici și îi adaug în umplutură.
În mod tradițional, la această umplutură se adaugă grăsime, de exemplu untură de porc.
Aici, gusturile noastre coincid, adăugăm untură tocată mărunt. Adăugați puțină dacă nu vă place. Și, bineînțeles, sare și condimente.
Piper măcinat, coriandru, usturoi uscat și preferatele dumneavoastră. Amestecați și umplutura este gata.

Mă întorc la aluat. Pentru comoditate, îl împart în două părți.

Întind fiecare aluat subțire, de preferință într-un strat dreptunghiular. Îl ung din belșug cu unt topit.

Pun umplutura, fără să ajung la margine. O împart în două părți.

După ce am îndoit ușor marginile, am înfășurat totul în două suluri.

Acestea sunt rulourile pe care le veți primi. Vor fi patru în total.

Le pun pe o tavă de copt și le ung cu gălbenuș de ou și lapte.

Îl trimit la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute.
Pun un recipient cu apă (0,5 litri) în partea de jos a cuptorului, astfel încât umplutura să se gătească bine și partea de sus să nu se ardă.

Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/ne-znayu-hto-prydumav-tsey-retsept-ale-yak-tse-smachno-smachnishe-za-pyrizhky-navit/












