Aperitive si Gustari

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu. Această rețetă simplă, dar delicioasă de șuncă de casă va fi un plus excelent pe masa ta

 

 

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu. Această rețetă simplă, dar delicioasă de șuncă de casă va fi un plus excelent pe masa ta

 

Ingrediente:

File de pui – 1 kg
Sare de masă – 10 g
Sare de nitriți – 5 g
Usturoi – 1 linguriță.
Piper negru – după gust
Teacă din poliamidă (calibru 60 mm) – 80 cm

 

Mod de preparare:

Pentru început, alegeți un pui întreg sau bucăți individuale, cum ar fi pulpe și pieptul, în funcție de gust.

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu din pui.

Separați carnea fileului, a pieptului și a pulpei.

Puteți lăsa pielea pe carne pentru o șuncă mai suculentă sau o puteți îndepărta, dacă preferați.

Tăiați fileul în bucăți și puneți-l într-un bol.

Adăugați 15 g de sare (1/3 din care sare cu nitriți) la 1 kg de carne. Sarea cu nitriți va da șuncii aroma autentică.

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu din pui.

Amestecați bine carnea și sarea cu mâinile pentru a distribui uniform sarea.

Acoperiți bolul și dați-l la frigider timp de 3 zile la o temperatură între 0 și 5 grade.

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu din pui.

După trei zile, scoateți carnea din frigider, amestecați-o și adăugați condimente.

Puteți adăuga 1 linguriță de usturoi uscat și piper negru, după gust. Amestecați din nou bine.

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu din pui.

Acum veți avea nevoie de o membrană pentru cârnați din poliamidă cu un calibru de 60 mm.

Tăiați lungimea dorită a membranei, legați un capăt, apoi umpleți pâinea strâns cu carne, evitând orice goluri.

Legați celălalt capăt al membranei.

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu din pui.

De asemenea, puteți folosi o pungă de copt, o puteți înfășura în mai multe straturi de folie alimentară și o puteți lega cu sfoară pentru fiabilitate.

Puteți găti șunca pe aragaz într-o cratiță obișnuită.

Așezați bolul și umpleți-l cu apă. Închideți capacul.

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu din pui.

Setați temperatura la 50 de grade și timpul la 3 ore.

După aceea, creșteți temperatura la 80 de grade și gătiți încă 1,5 ore.

Prin urmare, șunca va trebui gătită timp de 3 ore la 50 de grade și 1,5 ore la 80 de grade.

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu din pui.

După coacere, scoateți, lăsați-le să se răcească la temperatura camerei, apoi puneți-le la frigider până se răcesc complet.

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu din pui.

După ce scoateți șunca din membrană, tăiați-o în porții.

Nu am mai cumpărat șuncă din magazin de mult timp, o gătesc eu din pui.

Șunca ta de pui de casă este gata! Are aroma și gustul adevărat de șuncă.

Vei avea nevoie doar de 15 minute de timp activ.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/davno-shynku-v-mahazyni-ne-kupuyu-hotuyu-sama-z-kurky/