
Ingrediente:
File de pui – 1 kg
Sare de masă – 10 g
Sare de nitriți – 5 g
Usturoi – 1 linguriță.
Piper negru – după gust
Teacă din poliamidă (calibru 60 mm) – 80 cm
Mod de preparare:
Pentru început, alegeți un pui întreg sau bucăți individuale, cum ar fi pulpe și pieptul, în funcție de gust.

Separați carnea fileului, a pieptului și a pulpei.
Puteți lăsa pielea pe carne pentru o șuncă mai suculentă sau o puteți îndepărta, dacă preferați.
Tăiați fileul în bucăți și puneți-l într-un bol.
Adăugați 15 g de sare (1/3 din care sare cu nitriți) la 1 kg de carne. Sarea cu nitriți va da șuncii aroma autentică.

Amestecați bine carnea și sarea cu mâinile pentru a distribui uniform sarea.
Acoperiți bolul și dați-l la frigider timp de 3 zile la o temperatură între 0 și 5 grade.

După trei zile, scoateți carnea din frigider, amestecați-o și adăugați condimente.
Puteți adăuga 1 linguriță de usturoi uscat și piper negru, după gust. Amestecați din nou bine.

Acum veți avea nevoie de o membrană pentru cârnați din poliamidă cu un calibru de 60 mm.
Tăiați lungimea dorită a membranei, legați un capăt, apoi umpleți pâinea strâns cu carne, evitând orice goluri.
Legați celălalt capăt al membranei.

De asemenea, puteți folosi o pungă de copt, o puteți înfășura în mai multe straturi de folie alimentară și o puteți lega cu sfoară pentru fiabilitate.
Puteți găti șunca pe aragaz într-o cratiță obișnuită.
Așezați bolul și umpleți-l cu apă. Închideți capacul.

Setați temperatura la 50 de grade și timpul la 3 ore.
După aceea, creșteți temperatura la 80 de grade și gătiți încă 1,5 ore.
Prin urmare, șunca va trebui gătită timp de 3 ore la 50 de grade și 1,5 ore la 80 de grade.

După coacere, scoateți, lăsați-le să se răcească la temperatura camerei, apoi puneți-le la frigider până se răcesc complet.

După ce scoateți șunca din membrană, tăiați-o în porții.

Șunca ta de pui de casă este gata! Are aroma și gustul adevărat de șuncă.
Vei avea nevoie doar de 15 minute de timp activ.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/davno-shynku-v-mahazyni-ne-kupuyu-hotuyu-sama-z-kurky/












