Creme si Budinci

Nimeni nu va ghici cum l-ai făcut! O rețetă pentru un desert delicat, în straturi, cu căpșuni, cafea și ciocolată

 

 

Beneficiile visinelor  ,,boabe cardiace” pentru sistemul cardiovascular. Scad colesterolul si riscul de diabet

 

Ingrediente:

  • căpșuni: 250 g
  • zahăr: 50 g
  • agar-agar: 20 g
  • lapte: 1 l
  • cafea instant: 10 g
  • zahăr: 8 g
  • esență de vanilie: 4 ml
  • apă caldă: 100 ml
  • gheață: 40 g
  • lapte: 50 ml
  • ciocolată neagră: 100 g
  • agar-agar: 12 g
  • cacao: 25 g
  • zahăr: 30 g
  • lapte: 200 ml

Mod de preparare: 

Mai întâi, luați 250 g de căpșuni proaspete și puneți-le într-o formă.

Puneți 50 g de zahăr și 20 g de agar-agar într-o cratiță, amestecați, turnați laptele, amestecați și aduceți la fierbere, amestecând constant.

Gătiți la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, până când amestecul se îngroașă ușor.

După aceea, turnați-l în forma cu căpșunile și lăsați-l să se răcească, apoi puneți-l la frigider pentru 1 oră.

Apoi, pregătește stratul de cafea. Amestecă 10 g de cafea instant, 8 g de zahăr, 4 ml de esență de vanilie și 100 ml de apă caldă.

Adăugați 40 g de gheață și 50 ml de lapte, amestecați până la omogenizare.

Adăugați 100 g de ciocolată neagră.

Separat, amestecați 12 g de agar-agar, 25 g de cacao, 30 g de zahăr și 200 ml de lapte. Încălziți totul bine, fără a aduce la fierbere.

Se combină cu ciocolata topită, se amestecă până se omogenizează.

Lasă amestecul să stea 20 de minute, apoi toarnă-l peste desertul deja congelat.

Se răcește timp de 30 de minute.

Un desert elegant, cu arome strălucitoare, care arată grozav atunci când este tăiat și încântă cu fiecare lingură, este gata.

 

Poftă bună!

 

 Sursă