Panificatie

N-o să-ți vină să crezi cat de simplu este! Cum să faci fursecuri delicioase cu portocale și migdale

 

 

N-o să-ți vină să crezi cat de simplu este! Cum să faci fursecuri delicioase cu portocale și migdale

Ingrediente:

200 g făină de migdale
100 g zahăr
2 albușuri de ou
coajă de 1/2 portocală
3 linguri de suc de portocale
zahăr (pentru presărat)
dulceață sau jeleu de portocale

 

Mod de preparare:

1. Într-un bol mare, combinați făina de migdale și zahărul. Amestecați bine.

Cum să faci fursecuri delicioase cu portocale și migdale

2. Pune un sfert din amestecul de făină și zahăr într-un blender, adaugă coaja rasă de la o jumătate de portocală și mixează până obții o textură fină.

Cum să faci fursecuri delicioase cu portocale și migdale

3. Într-un bol mare, amestecați din nou făina și zahărul rămase. Turnați sucul de portocale și adăugați albușurile de ou.

Cum să faci fursecuri delicioase cu portocale și migdale

4. Amestecați ușor ingredientele cu o spatulă până se formează un aluat omogen. Transferați aluatul pe o suprafață curată și presărată cu făină.

Cum să faci fursecuri delicioase cu portocale și migdale

5. Frământați aluatul până devine moale și elastic. Formați aluatul într-un tub strâns și elastic.

Cum să faci fursecuri delicioase cu portocale și migdale

Tăiați aluatul în bucăți egale. Tăvăliți fiecare bucată prin zahăr pudră.

6. Așezați bucățile de aluat presărate pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Folosind vârful unei linguri sau cu degetele, faceți o mică adâncitură în centrul fiecărei bucăți de aluat.

Umpleți fiecare adâncitură cu jeleu sau gem de portocale.

Cum să faci fursecuri delicioase cu portocale și migdale

7. Puneți tava de copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Coaceți fursecurile timp de 20 de minute sau până se rumenesc.

După coacere, lăsați fursecurile pe tava de copt să se răcească puțin înainte de servire. Serviți fursecurile portocalii cu ceai, împreună cu alte delicii.

 

Pofta buna!

 

Sursa: https://zhyttia.com.ua/yak-pryhotuvaty-dyvovyzhne-pechyvo-z-apelsynamy-ta-myhdalem/