
Ingrediente:
pandișpan:
450g spanac congelat
4 ouă
1 1/4 căni de zahăr
2 1/2 căni de făină universală
300ml ulei
3 lingurițe rase praf de copt
mousse de căpșuni:
1 1/2 kg căpșuni
3 jeleuri de căpșuni
umplutura de cremă:
500ml frișcă 30%
500g brânză mascarpone
1 jeleu transparent
150ml apă clocotită
Mod de preparare:
Spălați și curățați căpșunile de coajă.
Mixați până la omogenizare.
Aduceți la fierbere într-o oală.
Turnați jeleurile de căpșuni, amestecați și lăsați deoparte să se răcească.
Dezghețați spanacul într-o cratiță și mixați-l.
Bateți ouăle cu zahărul până devin pufoase.
În timp ce amestecați constant, turnați încet uleiul și cerneți făina cu praful de copt.
Apoi adăugați spanacul.
Transferați aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 170°C (350°F) timp de aproximativ 40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în pandișpan iese curată.
Tăiați partea de sus a pandișpanului răcit.
Împărțiți ingredientele pentru umplutura de cremă în jumătate.
Dizolvați jumătate din jeleul limpede în 75 ml de apă clocotită și lăsați-l să se răcească.
Bateți 250 ml de smântână rece cu 250 g de mascarpone și adăugați treptat jeleul limpede care se îngroașă.
Turnați amestecul peste pandișpanul răcit și lăsați-l deoparte.
Apoi, întindeți mousse-ul de căpșuni deasupra și dați la frigider până se întărește.
Apoi, pregătiți a doua jumătate a amestecului de cremă ca mai sus și întindeți-l peste mousse-ul de căpșuni întărit.
Îndepărtați partea verde a pandișpanului de pe partea de sus a pandișpanului și presărați-o deasupra.
Dați toetul la frigider, de preferință peste noapte.
Poftă bună!













