Panificatie

Mai bune decât chiflele obișnuite, chifle aromate și pufoase cu dulceață de caise

 

 

Povestea neștiută a lui Magheru, bulevardul haiducului ajuns general

Ingrediente:

  • apă – 150 ml;
  • gălbenuș – buc.;
  • lapte – 150 ml;
  • făină – 570 g;
  • sare – un vârf de cuțit;
  • zahăr – 6 linguri. l.;
  • zahăr vanilat – linguriță;
  • unt – 10 g;
  • drojdie – linguriță;
  • ouă – 2 buc.;
  • dulceață de caise – 9 linguri. l.;
  • ulei vegetal – 80 ml.

 

Mod de preparare:

Combinați laptele cald și apa într-un bol, adăugați sare în lichid, zahărul vanilat, drojdia și câteva ouă.

Amestecați ingredientele cu un tel, turnați ulei vegetal în amestec și adăugați 4 linguri de zahăr granulat.

Încorporați zahărul în amestec, dizolvând boabele de nisip.

Adăugați treptat făina în acest amestec și frământați până obțineți un aluat elastic și nelipicios.

Lăsăm bila formată sub celofan timp de o jumătate de oră.

Frământați din nou aluatul și împărțiți-l în 9 părți egale.

Lăsați bulgărele de aluat sub celofan timp de 10 minute pentru a crește.

În acest moment, într-un bol, amestecați untul rece cu zahărul și făina; frecați untul până devine sfărâmicios.

Umezim stiva cu apă și o presăm în mijlocul fiecărei bile.

Mai bune decât chiflele obișnuite. Vatrushka cu gem: aluat delicios și fraged

Ungeți marginile chiflelor cu un amestec de gălbenuș și lapte.

Puneți dulceața de caise în centrul scobit al chiflelor. Presărați chiflele cu firimituri de unt.

Mai bune decât chiflele obișnuite. Vatrushka cu gem: aluat delicios și fraged

Este necesar să coaceți chiflele în cuptor la 180 de grade timp de 25 de minute.

Mai bune decât chiflele obișnuite. Vatrushka cu gem: aluat delicios și fraged

În loc de dulceață de caise, puteți folosi orice altă dulceață sau dulceață preferată.

Chiflele cu orice umplutură ies dulci și pufoase.

 

Pofta buna!

 

Sursa