Ingrediente:
- cartofi – 4 buc.;
- apă – litru;
- unt – 30 g;
- sare – ⅓ linguriță;
- făină – 4 linguri;
- brânză – 100 g.
Mod de preparare:
Fierbeți cartofii până sunt gata, pasați-i și amestecați-i cu untul topit.
Sareți piureul, cerneți făina în el și frământați aluatul.
Formăm o chiflă și o împărțim în 4 părți egale, formând niște chifle mici.
Folosind folie alimentară, folosește-ți mâinile pentru a forma turte mici și groase din biluțe.
Radați brânza pe o răzătoare grosieră și așezați-o în centrul fiecărei lipii.
Folosind folie alimentară, sigilați cu grijă umplutura în interiorul aluatului.
Puneți plicurile rezultate într-o tigaie cu ulei vegetal încins.
Plăcintele trebuie scufundate în ulei câte jumătate. Prăjiți plăcintele pe ambele părți până se rumenesc.
Rezultatul este plăcinte suculente cu cartofi și brânză.
De exemplu, puteți adăuga ierburi la umplutura de brânză pentru a îmbunătăți gustul.
Pofta buna!