Stiri

Lege nouă care vizează BĂTRÂNII! Aduce schimbări pentru persoanele care au în îngrijirea lor, cel puțin un bătrân

 

 

 

 

Lege nouă care aduce schimbări pentru persoanele care au în îngrijirea lor, cel puțin un bătrân.

Aceștia vor beneficia de pe urma schimbării legii și vor primi un ajutor material.

Ce înseamnă, de fapt, acest lucru?

Deci dacă sunteți ruda unei persoane în vârstă și aveți grijă de această persoană în mod regulat, vă puteți angaja în calitate de asistent social, iar pentru o normă redusă de ore lucrate, veți primi un salariu care revine unei norme întregi!

În cazul în care aveți în familie o persoană bătrână care este dependentă de ajutorul cuiva și care nu-și poate continua viața fără altă persoană, iar dumneavoastră sunteți cel care o îngrijește, de acum în colo veți primi un adaos din bugetul statului!

Salariul dumneavoastră va fi calculat conform Legii-cadru nr. 284/2010, care presupune salarizarea asistenților sociali plătiți din bugetul public, având în vedere toate modificările legii!

Deasemenea, în cazul calculării normei întregi de care veți putea beneficia, se va lua în vedere și experiența de muncă acumulată pe parcursul anilor, care este echivalentă cu numărul de ani în care ați acordat îngrijire la domiciliu.

Legea nr. 17/2000 care privește persoanele ce oferă ajutor unor bătrâni aflați în dificultate și dependență permanentă, va facilita o adăugare la salariu pentru persoanele vizate.

 

Sursa: secretelesanatatii