Povesti de viata

Invata sa treci peste o despartire!

 

 

Invata sa treci peste o despartire!

 

Cum sa uiti orice relatie terminata. Un ghid pas cu pas.

Cateva concepte pe care trebuie sa le stii la inceput:

  • Conceptul de „marea iubire” este un mit. Unul dintre motivele, daca nu chiar principalul motiv pentru care oamenii nu trec peste eventualele despartiri este tocmai conceptul eronat de suflet pereche. Subconstientul tau nu se poate vindeca daca tu esti ferm convins ca persoana de care te-ai despartit a fost cea mai buna pentru tine. A fost UNICA. Accepta faptul ca sufletul pereche nu exista. Cu toții avem o mulțime de potențiali parteneri acolo afara.     
  • Sa fii parasit nu este echivalent cu a fi o persoana rea. Contrarconvingerilor comune o mare parte din durerea resimtita dupa o despartirenu este legata de persoana pe care am iubit-o, ci este legata de ego-urile noastre ranite, de grijile pentru viitor si de sentimentul de singuratate. Daca ai fost parasit nu este neaparat vina ta. Simpla intelegere a acestui concept ne poate repara increderea de sine si ne anihileaza suferinta.

 

Cum sa treci peste oricine prin corectarea convingerilor tale

   
   1.Treci peste emotii nu peste persoana. Cum am spus si mai sus, durerea resimtita dupa o despartire este legata fie de ego-urile noastre ranite, fie de grijile pentru viitor, fie de sentimentul de singuratate, fie de toate la un loc. Primul paspentru a uita pe cineva este de a face o listă cu toate sentimentele negative pe care lesimti și de a determina care dintre ele sunt legate de persoana care te-a iubit și care sunt legate de alte motive. 

    2.Totul imi aminteste de EL! Cand doua evenimente devin asociate una cu alta in minte, astfel incat aparitia uneia dintre ele ne va aminti de cealalta, acest fenomen se numeste ancorare (de exemplu ascultarea unei melodi care iti aminteste de o anumita situatie din trecut). Atunci cand vei incerca sa uiti pe cineva, adesea vei intampina multe ancore.

    3.Dependenta de dragoste impiedica recuperarea. Dependenta de dragoste este situatia in care oamenii devin dependenti de relatii doar pentru a rezolva unele probleme in viata lor sau pur si simplu pentru a scapa de emotiile negative. Unele persoane se avanta in relatii doar de dragul de a nu fi singuri, de a trece peste anxietate sau depresie. Daca esti un dependent de iubire atunci nu vei putea trece peste persoana pe care ai iubit-o inainte de a te confrunta cu problema ta legata de dependenta de dragoste. 

    4.Despartiri si dezamagiri. In completarea sentimentelor negative o persoana va resimti in urma unei despartiri si o groaza de dezamagiri. Pentru a trece peste aceste dezamagiri gandeste-te la viitor. In scurt timp toul va deveni o amintire. Important este ca tu sa treci peste si sa devi cea mai buna varianta a ta. Cauta-ti un hobby, apuca-te sa faci sport, ia-ti putin timp liber. Dezamagirile vor inceta sa mai apara atunci cand vei fi mandru ca ai reusit sa duci ceva la bun sfarsit. Poate ca un cadou te va face sa zambesti. Simte-te liber sa iti faci singur o placere. Chiar acum!

    5.Nu exista marea iubire. Nu exista suflet pereche insa cu totii avem o groaza de posibili parteneri acolo afara. Trebuie doar sa ii gasesti.

    6.Prevenirea unei despartiri. Cateodata este posibil sa eviti o despartire chiar inainte de a avea loc.

    7.Acceptarea duce la recuperare. Atunci cand esti convins ca relatia nu ducea la nimic bun si ca ai o viata plina in fata, ei bine, atunci te vei vindeca. Incearca sa nu invinuiesti pe nimeni pentru despartire. Desi suna cliseic (si este) tine cont de asta: „Nu fi trist ca s-a terminat, zambeste ca s-a intamplat”

Pana la urma, ai o viata de care trebuie sa ai grija. Nu te irosi. Suferinta de dupa o despartire te tine in loc si de aceea trebuie sa treci peste, cu capul sus.

 

Sursa