Totul este mult mai simplu decât ar părea la prima vedere. Iar la final vei primi o porție mare si delicioasă de înghețată de căpșuni de casă , fără conservanți sau coloranți. Copiii vor fi încântați de acest desert.
Ingrediente:
- frișcă pentru frișcă 30% – 300 ml
- căpșuni proaspete – 250 g
- iaurt cu căpșuni – 250 g
- zahăr – 3 linguri
- suc de lămâie – de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Curățați și tăiați căpșunile curățate în bucăți mai mici (păstrați câteva întregi). Puneți-le într-o cratiță, adăugați zahărul și sucul de lămâie.
Aduceți amestecul la fierbere la foc mic și lăsați-l să fiarbă timp de aproximativ 2-3 minute, amestecând frecvent și bine.
Când căpșunile sunt fierte, le dai deoparte și le mixezi cu un blender de mână până obții o compoziție omogenă.
Tăiați căpșunile puse deoparte în felii rotunde.
Ia bolul în care vei face înghețata și aranjează cercurile de căpșuni pe marginile acestuia. Apoi pune bolul cu căpșuni la congelator pentru o vreme, ca să se răcească.
Între timp, turnați frișca într-un bol (trebuie să fie rece, din frigider) și bateți-o cu un mixer electric până când devine tare și spumoasă, iar când scoateți mixerul, rămâne spumă.
Adăugați iaurtul de căpșuni în frișcă și încorporați-l în spumă folosind mișcări circulare lente, de jos în sus.
În același mod, adăugați piure de căpșuni în amestec, în părți.
Transferă amestecul de înghețată într-o formă tapetată cu felii de căpșuni și întinde-l uniform.
Puneți înghețata la congelator pentru cel puțin 3 ore. Apoi scoateți-o și scufundați-o în apă fierbinte timp de 30 de secunde.
Folosește un cuțit subțire pentru a separa înghețata de pereții recipientului.
Răsturnați înghețata pe o farfurie și serviți!
Pofta buna!