Ingrediente:
unt – 200 g,
zahăr pudră – 130 g,
ou – 1 buc.,
sare – 1/4 linguriță,
praf de copt – 1 linguriță,
făină – 350 g
Mod de preparare:
Combinați untul înmuiat cu zahărul pudră (este mai bine să nu îl înlocuiți cu zahăr granulat – cu zahăr pudră, coptul va fi mai moale și mai fraged).
Bateți cu un mixer până obțineți o masă albă pufoasă.
Adăugați sare și oul.
Bateți din nou, apoi adăugați făina cernută și praful de copt.
Frământați rapid aluatul moale. Înfășurați în folie alimentară și puneți la frigider pentru 1 oră.
Întindeți aluatul răcit într-un strat de 0,5 cm grosime. Decupați cercuri cu un tăietor rotund.
Tăiați o gaură în centrul cercurilor (de exemplu, cu un tăietor metalic de patiserie) pentru a face inele.
Ungeți inelele cu gălbenuș de ou și așezați această parte în jos într-o farfurie cu arahide tocate.
Așezați inelele pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt (covoraș). Se introduce în cuptorul preîncălzit la 190°, timp de 15 minute.
Ne concentrăm pe caracteristicile cuptorului nostru și ne asigurăm că inelele nu se usucă. Ar trebui să se rumenească doar puțin, dar să rămână moi.
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/pisochni-kiltsya-z-horihamy-smak-dytynstva/