Panificatie

Inele din aluat fraged, fursecuri cu nuci „Gustul copilărie”

 

 

Inele din aluat fraged, fursecuri cu nuci „Gustul copilărie”

Ingrediente:

unt – 200 g,

zahăr pudră – 130 g,
ou – 1 buc.,
sare – 1/4 linguriță,
praf de copt – 1 linguriță,
făină – 350 g

Mod de preparare:

Combinați untul înmuiat cu zahărul pudră (este mai bine să nu îl înlocuiți cu zahăr granulat – cu zahăr pudră, coptul va fi mai moale și mai fraged).

Inele de nisip cu nuci „Gustul copilăriei”

Bateți cu un mixer până obțineți o masă albă pufoasă.

Inele de nisip cu nuci „Gustul copilăriei”

Adăugați sare și oul.

Inele de nisip cu nuci „Gustul copilăriei”

Bateți din nou, apoi adăugați făina cernută și praful de copt.

Frământați rapid aluatul moale. Înfășurați în folie alimentară și puneți la frigider pentru 1 oră.

Inele de nisip cu nuci „Gustul copilăriei”

Întindeți aluatul răcit într-un strat de 0,5 cm grosime. Decupați cercuri cu un tăietor rotund.

Tăiați o gaură în centrul cercurilor (de exemplu, cu un tăietor metalic de patiserie) pentru a face inele.

Inele de nisip cu nuci „Gustul copilăriei”

Ungeți inelele cu gălbenuș de ou și așezați această parte în jos într-o farfurie cu arahide tocate.

Inele de nisip cu nuci „Gustul copilăriei”

Așezați inelele pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt (covoraș). Se introduce în cuptorul preîncălzit la 190°, timp de 15 minute.

Inele de nisip cu nuci „Gustul copilăriei”

Ne concentrăm pe caracteristicile cuptorului nostru și ne asigurăm că inelele nu se usucă. Ar trebui să se rumenească doar puțin, dar să rămână moi.

Inele de nisip cu nuci „Gustul copilăriei”

Pofta  buna!

 

Sursa: https://zhyttia.com.ua/pisochni-kiltsya-z-horihamy-smak-dytynstva/