
Ingrediente:
Unt – 200 g;
Făină – 300 g;
Praf de copt – 1 linguriță;
Zahăr – 350 g;
Ouă – 4 buc.;
Smântână – 4 linguri;
Brânză de vaci – 400 g;
Lapte condensat – 100 g.
Mod de preparare:
Cerneți făina și praful de copt într-un bol, adăugați untul înmuiat și frământați un aluat elastic și nelipicios.
Turnați 100 g de zahăr în aluat, adăugați gălbenușurile de la 3 ouă și smântâna și continuați să frământați.
Împărțiți aluatul elastic omogen în două părți – una mai mare decât cealaltă.
Trimiteți bucata mai mare de aluat în celofan la frigider pentru 20 de minute.
Puneți bucata mai mică în celofan la congelator pentru 20 de minute.

Pentru umplutură, amestecați brânza de vaci cu 100 g de zahăr și un ou folosind un blender de imersie.
Separat, bateți albușurile a trei ouă cu 150 de grame de zahăr până devin pufoase.
Într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, întindeți aluatul din frigider pe toată suprafața.

Întindeți umplutura de brânză pe aluat.

Așezați bezeaua de albușuri peste umplutura de brânză.

Dă a doua bucată de aluat pe o răzătoare mare, presără așchiile peste stratul de bezea.

Coaceți prăjitura la 160 de grade timp de 40 de minute.
Turnați lapte condensat deasupra și decorați cu fulgi de cocos, dacă doriți.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/domashniy-syrnyy-pyrih-nerealno-smachno-ta-duzhe-prosto-hotuetsya/











