Ingrediente:
Orice carne tocată – 700-800 g. (Am carne de vită)
Ciuperci – 400 g.
Hrișcă – 200-250 g.
Ceapă – 4 bucăți (1 buc. tocată)
Morcovi – 2 buc.
Făină – 2 linguri.
Supă sau apă – 1,2 litri.
Smântână 15-20% – 300 g.
Usturoi – 3 căței
Sare
Piper negru
Mod de preparare:
Mai întâi, să ne ocupăm de sos. Tăiați ciupercile în felii și prăjiți-le în ulei până se evaporă umezeala.
Apoi, adăugați ceapa tăiată în semi-inele în tigaie, prăjiți-o câteva minute, adăugați morcovii tăiați cubulețe și prăjiți-i încă 3-4 minute, până când morcovii se înmoaie.
Apoi, adăugați făina, prăjiți timp de 1-2 minute, apoi turnați supa preparată anterior (puteți dilua cubul), aduceți totul la fierbere, fierbeți timp de exact 10 minute, adăugați smântâna, aduceți din nou la fierbere, sare, piper, amestecați și scoateți.
Acum să trecem la elementele de bază. Luăm orice carne tocată, adăugăm ceapă rasă, usturoi ras și hrișcă fiartă în prealabil. Sare, piper și amestecați bine până la omogenizare completă și formați chiftele mici.
Ungeți ușor baza formei cu sos și așezați deasupra chiftelele pregătite. Mărimea chiftelelor depinde de tine, eu le fac medii, ca în fotografie.
Toarnă tot sosul rămas deasupra și pune vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute, în modul sus-jos. În acest timp, totul se va găti bine, iar la suprafață se va forma o crustă aurie apetisantă.
Uite cât de delicios arată preparatul finit! Noi îi spunem „greci”. Combinată cu sosul cremos, preparatul este pur și simplu grozav! Și nu este nevoie de nicio garnitură suplimentară aici.
Dacă familia ta s-a săturat de chiftele simple și hrișcă, prepară acest fel de mâncare, sunt sigur că întreaga familie va fi încântată!
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/pryholomshlyvi-hrechanyky-z-farshu-ta-hrechky-plyus-sous-shaleno-smachno-i-navit-svyatkovo/