
Ingrediente:
aluatul:
- făină – 200 g;
- praf de copt – 1 linguriță;
- sare – un vârf de cuțit;
- zahăr – 100 g;
- vanilie – un vârf de cuțit;
- ou – 1 buc.;
- unt – 100 g.
umplutură:
- smântână – 100 g;
- lapte condensat – 100 g;
- amidon de porumb – 1,5 linguri;
- coacăze roșii și negre – 300 g.
Mod de preparare:
Spargeți un ou într-un bol cu unt, adăugați sarea, zahărul și vanilia și amestecați până la omogenizare. Untul ar trebui să fie moale.
Cerneți făina și praful de copt în amestecul cremos și frământați rapid până obțineți un aluat elastic și nelipicios.
Așezați aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Întindeți un strat subțire de aluat pe marginile și fundul tăvii.
Pentru umplutură, amestecați coacăzele cu amidonul și așezați-le pe fundul cratiței.
Coaceți plăcinta la 180 de grade timp de 25 de minute.
În acest moment, amestecați laptele condensat cu smântâna.
După coacere, turnați umplutura de fructe de pădure cu un amestec de smântână și lapte condensat.
Lăsați plăcinta să se răcească și să se îngroașe timp de 3 ore.
Rezultatul este o plăcintă excelentă cu fructe de pădure aromate și coacăze.
Pofta buna!