
Ingrediente:
făină – 150 g (1 cană)
semințe de mac – 120 g (1 cană)
fulgi de cocos – 100 g (1 cană)
zahăr – 200 g (1 cană)
unt – 150 g
ouă – 3 bucăți
vanilie – 1 pachet
praf de copt – 1 linguriță.
coajă de lămâie – 1 linguriță.
smântână – 200g
sare – 1/4 linguriță.
umplutura de ciocolată:
smântână 20% – 33% – 100 ml
ciocolată neagră – 150 g
unt – 150g
Mod de preparare:
Spargeți 3 ouă într-un bol, adăugați 200 g de zahăr, un praf de sare și bateți cu un mixer.
Acum adăugați 200 g de smântână, topiți 150 g de unt, răciți puțin și adăugați în aluat.
Amestecați, adăugați 100 g de semințe de mac, 100 g de fulgi de cocos, 150 g de făină, 1 linguriță de praf de copt și 1 linguriță de coajă de lămâie.
Amestecă tot aluatul și e gata. Ia o tavă de copt, a mea are 26 cm în diametru, unge-o cu ulei, întinde aluatul și nivelează-l.

Se introduce în cuptor și se coace la 180 de grade timp de 30 de minute, în funcție de cuptorul dumneavoastră, puteți verifica gradul de pregătire cu o scobitoare de lemn.
Cu 10 minute înainte de preparare, pregătiți umplutura de ciocolată.

Turnați 100 ml de smântână într-o cratiță, eu am folosit 20% grăsime și 150 g de unt.
Puneți pe foc, aduceți la fierbere, adăugați 250 g de ciocolată neagră, stingeți focul, amestecați masa până se dizolvă ciocolata.

Scoateți checul fierbinte, turnați imediat peste el umplutura de ciocolată caldă și lăsați până se răcește complet.

După ce prăjitura s-a răcit, o scoatem din tavă. Eu am stropit-o cu lapte condensat și am presărat-o cu fulgi de migdale.

Acesta este tortul pe care îl primești. Efort minim, moale, suculent și foarte gustos.
Pofta buna!
Sursa: https://zhyttia.com.ua/sche-odyn-super-retsept-torta-vam-u-skarbnychku/












