
Ingrediente:
Aluat:
- Făină – 340 g
- Praf de copt – 15 g
- Zahăr – 100 g
- Unt – 250 g
- Gălbenușuri de ou – 4 buc.
- Cacao – 30 g
Umplutură de brânză:
- Brânză din lapte acru – 700 g
- Unt – 50 g
- Zahăr – 80 g
- Amidon – 15 g
- Griș – 10 g
- Ou – 1 buc.
- Zahăr vanilat – 15 g
Bezea:
- Albușuri de ou – 4 buc.
- Zahăr – 100 g
- Kissel – 40 g
- Cireșe – 300 g
Mod de preparare:
Aluat:
Turn făina cernută într-un bol adânc, adaug praful de copt, zahărul, adaug untul și o frec până se face firimituri.
Adaug gălbenușurile și frământ aluatul în râuri.
Acum îl împart în 2 părți egale. Într-o parte adaug cacao și frământ aluatul de ciocolată cu mâinile.
Acum împart doar aluatul de ciocolată în 2 părți, formând bile.
Pun tot aluatul într-o pungă și îl dau la congelator pentru 1 oră.

Tapetesc o tavă de copt cu diametrul de 26 cm cu hârtie de copt și o ung cu unt moale, dau tot aluatul subțire pe fundul tăvii prin răzătoare.
Apoi adaug cireșele și dau prin răzătoare o parte din aluatul de ciocolată, întinzându-l pe toată suprafața tăvii.

Umplutură de brânză:
Mixez brânza de vaci cu un blender până se omogenizează.
Sparg un ou în brânză, adaug zahăr, zahăr vanilat, unt moale, griș, amidon și mixez până se omogenizează.
Întind umplutura de brânză pe aluatul de ciocolată și o nivelez.

Bezea:
Sparg doar albușurile de ou într-un bol, le bat cu un mixer până obțin o spumă stabilă.
Acum torn zahărul în părți, adaug jeleul și amestec până la omogenizare.
Întind sufleul proteic peste umplutura de brânză și nivelez.

Acum dau pe răzătoare a doua parte a aluatului de ciocolată.
Coc plăcinta într-un cuptor preîncălzit la 180-190 de grade timp de 60-80 de minute.
Poftă bună!













