Ingrediente:
Aluat:
- margarină (unt) – 150 g
- zahăr – 200 g
- ouă – 2 buc.
- făină – 400 g
- cacao – 3 linguri.
- praf de copt – 2 lingurițe.
Umplutură de brânză:
- brânză de vaci – 1 kg
- amidon – 0,5 linguri.
- griș – 2 linguri.
- zahăr – 200 g
- zahăr vanilat – 10 g
- coajă de la 0,5 lămâie
- ouă – 5 buc.
- unt topit – 200 g
- stafide – 160 g
Mod de preparare:
Aluat:
Adaug zahăr în untul la temperatura camerei și bat cu un mixer. Adaug ouăle și continui să bat. Masa trebuie să-și dubleze volumul.
Adaug cacao și praful de copt în făina cernută, amestec. Adaug ingredientele uscate și frământ aluatul.
Este moale și nu se lipește de mâini. Îl împart în 2 părți: una mai mare și una mai mică.
Pun fiecare parte de aluat în folie alimentară și o dau la congelator pentru 1 oră.
Umplutură de brânză:
Într-un bol, adăugați în brânză amidonul, grișul, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, gălbenușurile de ou și untul topit. Bateți totul cu un blender.
Bateți albușurile separat cu un mixer până devin pufoase. Adăugați-le în masa de brânză, amestecați ușor cu o spatulă.
Adăugați stafidele fierte la abur și uscate, amestecați.
O dau cea mai mare parte pe o răzătoare grosieră într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Apoi întind umplutura de brânză.
Dau pe răzătoare o porție mai mică de aluat deasupra. Coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50 de minute. Las la răcit în formă timp de 4-5 ore.
Feliați și savurați cu ceai!
Pofta buna!