
Ingrediente:
900 g slanină de porc
3 lingurițe de sare
O grămadă de mărar
1 linguriță de boia de ardei
1/3 linguriță fulgi de chili
3 căței de usturoi
Mod de preparare
Fierbem untura. O tăiem în jumătate. Îi tăiem pielea.
Apoi, tăiați untura în bucăți medii.

Mai întâi, pune o parte într-un blender și macin-o, apoi pune a doua parte.

Împărțiți untura tocată în trei căni. Adăugați sare în fiecare cană.

Toacă o legătură de mărar și adaugă-l în prima cană.

Adăugați fulgi de chili și boia de ardei în a doua cană.

Stoarceți usturoiul și adăugați-l în a treia cană.

Amestecați bine fiecare cană.

Acoperiți vasul de sticlă cu folie alimentară.

Întindem primul strat de untură de porc cu mărar.

Pe al doilea strat, întindeți untura cu boia de ardei.

Pe al treilea strat, întindeți untura cu usturoi.
Distribuiți totul uniform și acoperiți untura cu folie alimentară.

Se lasă la congelator timp de 4-5 ore.

Tăiați untura în bucăți și serviți.

Poftă bună!

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/beru-naydeshevshe-salo-i-os-scho-hotuyu-smachnishe-ya-sche-ne-ila/












