
Ingrediente:
merluciu – 2 buc.;
sare – ½ linguriță;
condiment pentru pește – 1 linguriță;
usturoi uscat;
ulei de floarea soarelui;
ceapă – 600 g;
unt – 50 g;
cartofi – 4 buc.;
bicarbonat de sodiu – 13 lingurițe;
ouă – 2 buc.;
smăntană – 100 ml.
Mod de preparare:
Curățați peștele de măruntaie, branhii și coloană vertebrală. Îndepărtați aripioarele, coada și capul, spălați-l bine.
Tăiați peștele în bucăți mari și puneți-l într-o tavă de copt.
Sărați peștele, presărați-l cu condimente pentru pește și usturoi uscat.
Ungeți peștele cu ulei de floarea soarelui și frecați bine fibrele cu condimente și usturoi.

Lăsați carnea la marinat timp de 30 de minute. În acest moment, tăiați ceapa în rondele.
Căliți ceapa în ulei într-o tigaie până se înmoaie.
Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri. Adăugați bicarbonatul de sodiu peste ceapă, amestecați și fierbeți la foc mic timp de un minut.
Puneți ¾ din ceapă pe o farfurie. Așezați feliile de cartofi suprapuse peste ceapă.
Așezați merluciul marinat pe perna de cartofi și acoperiți-o cu o pălărie de ceapă.

Într-un bol separat, spargeți ouăle, adăugați smântâna și bateți-le.
Toarnă smântâna peste pește și cartofi. Așează deasupra peștelui frigărui de lemn și hârtie de copt înmuiată în apă.

Coaceți merluciul la 180 de grade timp de 30-35 de minute.

Puteți coace peștele fie într-o tigaie, fie într-o tavă de copt.

Rezultatul este o merlucie moale și suculentă cu o garnitură de cartofi.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/os-yak-hotuyu-deshevyy-hek-smachnishe-za-lososya/












