Preparate fara carne

I-am învățat pe toți prietenii mei cum să gătească dovlecei prăjiți așa. N-am auzit o rețetă mai bună!

 

 

I-am învățat pe toți prietenii mei cum să gătească dovlecei prăjiți așa. N-am auzit o rețetă mai bună!

 

Dovleceii sunt mai gustoși decât carnea! Nimeni nu crede că îi gătesc atât de simplu! Nimeni nu știe această rețetă! I-am surprins pe toți invitații mei!

 

Ingrediente:

  • dovlecei 2 buc.
  • sare și piper măcinat după gust
  • coriandru măcinat, opțional
  • ouă 4 buc.
  • sare după gust
  • smântână sau iaurt natural 2-3 linguri.
  • amidon de porumb 3-4 linguri.
  • brânză, după gust
  • condimente pentru carne, orice set de condimente după gust
  • pătrunjel uscat
  • paprika
  • muştar
  • ulei de prăjit
  • usturoi
  • ierburi uscate sau proaspete după gust, eu am avut mărar uscat

 

Mod de preparare:

Tăiați dovleceii în fâșii. Adăugați sare și piper măcinat și, dacă doriți, un praf de coriandru măcinat.

Lăsați amestecul timp de 5-10 minute pentru a permite tuturor aromelor să se combine.

Într-un bol, bateți ouăle, adăugați puțină sare, smântână sau iaurt natural.

Adăugați amidonul de porumb și, pentru a evita cocoloașele, amestecați totul bine cu un tel până la omogenizare.

Adăugați în amestec brânză rasă, condimente pentru carne sau orice alte condimente, după gust.

Adăugați ierburi uscate, boia de ardei, puțin muștar și usturoi tocat.

Puteți adăuga și mărar uscat sau proaspăt, dacă doriți.

Tăvăliți dovleceii în amestecul preparat și puneți-i într-o tigaie.

Se prăjesc în ulei bine încins la foc mediu spre mare, până se formează o crustă aurie apetisantă pe ambele părți.

Aroma în timpul gătitului este pur și simplu incredibilă!

 

Poftă bună!

 

 Sursă