Aperitive si Gustari

Hribi murați la borcan pentru iarnă, foarte ușor de preparat. Ciuperci de pădure murate – rețete grozave pe care eu le folosesc de mulți ani

 

Hribi murați la borcan pentru iarnă, foarte ușor de preparat. Ciuperci de pădure murate – rețete grozave pe care eu le folosesc de mulți ani

1,Hribi mutați in otet

 

Ingrediente:

  • Hribi – 1,5 kg
  • Ienibahar – 6 buc
  • Frunza de dafin – 2 buc
  • zahăr – 1 linguriță
  • Sare – 1 lingura
  • Oțet – 3 lingurițe
  • apă – 1 l

 

Mod de preparare:

Curățați ciupercile de murdărie și resturi și tăiați tulpinile. Tăiați ciupercile mari în jumătate.

ciuperci într-o tigaie

Fierbeți in apa ciupercile timp de 5-7 minute. Scurgeți-le printr-o strecuratoare si lasați-le la racit.

Fierbe apa separat, se adauga frunza de dafin, ienibahar, sare si zahar. Gatiti marinata timp de 2 minute.

marinata pentru ciuperci

Adăugați hribii fierți  și gătiți-i în marinată pentru încă 10-15 minute.

Puneți hribii în borcanele curate și umpleți cu marinată. Adăugați 1,5 linguriță la fiecare borcan, oțet 9% și închideți capacele. Se răcesc borcanele la temperatura camerei  și dupa se păstrează la frigider.

ciuperci în borcane

Ciupercile marinate în borcane pot fi servite ca o gustare independentă sau folosite pentru gătit. Opțiuni excelente ar fi pentru o varietate de salate, pizza.
În plus, hribii  murți pentru iarnă sunt potriviți  si pentru pregătirea unor  garnituri.

2. A doua reteta pentru ciuperci murate în oțet:

Ingrediente:

  • 1 kg hribi

pentru marinată – la 1 litru de apă:

  • 1 lingură sare
  • 1 linguriță zahăr, 2 frunze de dafin
  • 2.5 linguri oțet 9%, 2 cuișoare, câteva crenguțe de mărar
  • 5 boabe de piper negru și ienibahar

 

Mod de preparare:

După aceea, se prepară o marinată din 30 de grame de sare, 25 de grame de zahăr, condimente și apă.

Toate aceste componente sunt fierte timp de o jumătate de oră, după care se adaugă la lichid 70 ml de oțet și ulei.

Ciupercile din borcane sunt turnate cu marinată fiartă și închise cu capace.

marinada dulce

3. Ciuperci murate în saramură

 

Ingrediente:

  • 1 kg  hribi

Ingrediente pentru saramură:

  • 1/2 cană apă, 2 lingură sare
  • 5 boabe piper negru, 1 frunză dafir
  • 2 cuișoare, 4 frunze de coacăz
  • 1 crenguță de mărar

 

Mod de preparare: 

Rețetele pentru conservarea ciupercilor porcini fără oțet sunt special concepute pentru acele cazuri în care nu vă place gustul acestui condiment sau există o interdicție asupra acestuia.

Prin urmare, pe lângă boletus, acidul citric este utilizat în acest caz.

  1. Tocați ciupercile, puneți-le în cratițe și gătiți până se înmoaie.
  2. Scurgeți apa fiartă, lăsați fructele să se răcească.
  3. Adăugați condimente și lămâie.
  4. Puneți câte un condiment în fiecare borcan, puneți ciupercile și turnați în marinată.
  5. Sterilizați în cuptor.

A se păstra într-un loc răcoros.

 

Pune borcanele cu ciuperci într-o pivniță sau în frigider. Ciupercile vor putea fi consumate după 40-45 de zile.

preferă să le usuce

Pofta buna!

 

Sursa

 Sursă