1,Hribi mutați in otet
Ingrediente:
- Hribi – 1,5 kg
- Ienibahar – 6 buc
- Frunza de dafin – 2 buc
- zahăr – 1 linguriță
- Sare – 1 lingura
- Oțet – 3 lingurițe
- apă – 1 l
Mod de preparare:
Curățați ciupercile de murdărie și resturi și tăiați tulpinile. Tăiați ciupercile mari în jumătate.
Fierbeți in apa ciupercile timp de 5-7 minute. Scurgeți-le printr-o strecuratoare si lasați-le la racit.
Fierbe apa separat, se adauga frunza de dafin, ienibahar, sare si zahar. Gatiti marinata timp de 2 minute.

Adăugați hribii fierți și gătiți-i în marinată pentru încă 10-15 minute.
Puneți hribii în borcanele curate și umpleți cu marinată. Adăugați 1,5 linguriță la fiecare borcan, oțet 9% și închideți capacele. Se răcesc borcanele la temperatura camerei și dupa se păstrează la frigider.

2. A doua reteta pentru ciuperci murate în oțet:
Ingrediente:
- 1 kg hribi
pentru marinată – la 1 litru de apă:
- 1 lingură sare
- 1 linguriță zahăr, 2 frunze de dafin
- 2.5 linguri oțet 9%, 2 cuișoare, câteva crenguțe de mărar
- 5 boabe de piper negru și ienibahar
Mod de preparare:
După aceea, se prepară o marinată din 30 de grame de sare, 25 de grame de zahăr, condimente și apă.
Toate aceste componente sunt fierte timp de o jumătate de oră, după care se adaugă la lichid 70 ml de oțet și ulei.
Ciupercile din borcane sunt turnate cu marinată fiartă și închise cu capace.

3. Ciuperci murate în saramură
Ingrediente:
- 1 kg hribi
Ingrediente pentru saramură:
- 1/2 cană apă, 2 lingură sare
- 5 boabe piper negru, 1 frunză dafir
- 2 cuișoare, 4 frunze de coacăz
- 1 crenguță de mărar
Mod de preparare:
Rețetele pentru conservarea ciupercilor porcini fără oțet sunt special concepute pentru acele cazuri în care nu vă place gustul acestui condiment sau există o interdicție asupra acestuia.
Prin urmare, pe lângă boletus, acidul citric este utilizat în acest caz.
- Tocați ciupercile, puneți-le în cratițe și gătiți până se înmoaie.
- Scurgeți apa fiartă, lăsați fructele să se răcească.
- Adăugați condimente și lămâie.
- Puneți câte un condiment în fiecare borcan, puneți ciupercile și turnați în marinată.
- Sterilizați în cuptor.
A se păstra într-un loc răcoros.

Pune borcanele cu ciuperci într-o pivniță sau în frigider. Ciupercile vor putea fi consumate după 40-45 de zile.

Pofta buna!














