Aperitive si Gustari

Gătim cârnați deliciosi, aromati cu coriandru, ceapă și usturoi

 

 

Gătim cârnați deliciosi, aromati cu coriandru, ceapă și usturoi

 

Faceți cârnați acasă? Noi facem acest fel de mâncare delicios de mulți ani, nici măcar nu încercăm cele cumpărate.

Cred că este un fel de mâncare foarte simplu de preparat, principalul lucru este să aveți o membrană naturală și un accesoriu special pentru cârnați pentru mașina de tocat carne.

Îmi amintesc prima dată când le-am făcut, nu a fost chiar atât de ușor, dar mai târziu m-am obișnuit și nu durează mai mult decât să faci șnițele.

Astăzi vreau să vă ofer o rețetă de cârnați de vită și miel cu coriandru.

 

Ingrediente:

Carne – 2 kg
Ceapă mare – 2 buc.
Coriandru – 1 legătură
Usturoi – 5 căței
Chimen – 1 linguriță.
Piper – 1 linguriță.
Sare – 2 lingurițe sau după gust
Apă rece – 100 ml

  • mațe de porc bine curățate și spălate

 

Mod de preparare:

Așadar, mai întâi am tăiat carnea în bucăți și am trecut-o printr-o mașină de tocat carne cu un accesoriu de măcinare mediu.

Gătim cârnați aromatici cu coriandru, ceapă și usturoi pe cărbune

Folosim carne cu conținut mediu de grăsime. Dacă vă place mai grasă, adăugați untură de porc tocată sau burtă de porc.

Tocați mărunt ceapa, coriandrul și usturoiul.

Gătim cârnați aromatici cu coriandru, ceapă și usturoi pe cărbune

Am înmuiat mațele în apă rece, apoi l_am spălat.

Gătim cârnați aromatici cu coriandru, ceapă și usturoi pe cărbune

Am adăugat ceapă, usturoi, coriandru, chimen, piper, sare și apă rece în carnea tocată.

Gătim cârnați aromatici cu coriandru, ceapă și usturoi pe cărbune

Am pus mațul pe duză și am umplut-o cu carne tocată.

Gătim cârnați aromatici cu coriandru, ceapă și usturoi pe cărbune

Îl poți lăsa sub formă de cârnat mare sau îl poți împărți în cârnați mai mici, depinde de tine.

Gătim cârnați aromatici cu coriandru, ceapă și usturoi pe cărbune

Apoi l-am acoperit cu folie alimentară și l-am pus la frigider la macerat timp de aproximativ 4 ore sau peste noapte.

Tot ce mai rămâne este să îl prăjiți pe cărbune sau într-o tigaie și sunteți gata de mâncat.

Este foarte gustos, vă recomand să îl încercați.

Pofta buna!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/hotuemo-na-vuhilli-aromatni-kovbasky-z-kinzoyu-tsybuleyu-ta-chasnykom/