Ingrediente:
160 g făină
Praf de copt 0,5 lingurițe
Unt 80 g
Zahăr pudră 80 g
Gălbenușuri de ou 2 buc.
Sare (un vârf de cuțit)
Ciocolată sau bucățele de ciocolată (opțional) 20 g
Mod de preparare:
Adăugați imediat praful de copt în făină și amestecați.
Pun untul la temperatura camerei într-un blender și adaug zahăr pudră, mixez timp de 3-5 secunde și e gata.
Puteți rade untul cu o spatulă, nu folosiți un blender, tehnologia de gătit este aceeași.
Adaug gălbenușurile (albușurile nu sunt necesare) și un praf de sare și mixez timp de 3-5 secunde.
Adaug toată făina și praful de copt deodată și frământ aluatul.
Dacă frământați aluatul fără blender, nu trebuie să îl frământați mult timp, ci doar să-l adunați într-o bilă și gata.
Acum, dacă doriți, puteți adăuga ciocolată în aluat. Am picături de ciocolată.
După ce aluatul s-a răcit, puteți apăsa o nucă în centrul bucăților deja tăiate, dar nu folosiți ciocolată.
Pe o pungă sau folie alimentară, formați o piesă de lucru din aluat: rotundă, pătrată, la discreția dumneavoastră. Înfășurați în folie alimentară și puneți la congelator pentru 30 de minute.
În acest timp, untul se va răci și veți putea tăia cu ușurință bucățile de fursecuri.
Am întins semifabricatele de aproximativ 1 cm grosime pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 12-15 minute sau puțin mai mult.
Dar totuși, în primul rând, ghidați-vă după cuptorul dvs., timpul de gătire poate varia, așa că fiți cu ochii pe el.
Am copt la foc mediu și cu două minute înainte ca fursecurile să fie gata, am ridicat temperatura cu un nivel mai sus, astfel încât partea de sus a fursecurilor să se rumenească puțin.
Imediat după coacere, fursecurile sunt foarte moi, nici nu le poți scoate de pe tava de copt, dar literalmente după câteva minute, când se răcesc, devin mai dense. Se servește rece.
Fursecurile făcute cu gălbenușuri de ou ies întotdeauna sfărâmicioase și delicioase și sunt super ușor de făcut.
Pofta buna!
https://zhyttia.com.ua/koly-zalyshayutsya-yaechni-zhovtky-zavzhdy-hotuyu-tse-rozsypchaste-ta-smachne-pechyvo-do-chayu/