Fursecurile cu ciuperci sunt gustul copilăriei pe care toată lumea îl cunoaște! Fragedă, aromată și atât de ușor de preparat, nu necesită matrițe speciale sau ingrediente complicate.
Doar câțiva pași și pe masa ta vor apărea niște „ciuperci” drăguțe, care vor încânta întreaga familie.
Încearcă această rețetă testată în timp și cufundă-te într-o atmosferă de confort și nostalgie!
Ingrediente:
Aluat:
- 100 g unt
- 200 g zahăr
- 100 g smântână
- 1 ou
- 400 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Decor:
- 1 albuș de ou
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri semințe uscate de mac
- 100 g ciocolată
- 1 lingură uleiuri
Mod de preparare:
Aluat:
Am pus untul moale într-un bol, am adăugat zahărul, smântâna și oul, am amestecat cu un mixer până se omogenizează. Adaug făina și praful de copt și frământ aluatul cu mâinile. Îl împart în 2 părți egale.
Din prima parte a aluatului rup bucăți și formez codițele ciupercilor. Îl așez pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute.

Din a doua parte a aluatului formez lipii care vor fi pălării pentru ciuperci. Eu coc la fel.
În capacele coapte finite, fac mici tăieturi rotunde pe fund cu un cuțit.
Într-un bol, mixați albușul de ou cu zahărul pudră până obțineți o compoziție omogenă. Am pus această masă în capace și astfel am lipit picioarele de ele.
Ung toate tulpinile de ciuperci cu amestecul de proteine. Îl înmoi în semințe de mac.
Topesc ciocolata, adaug untul și amestec. Acum înmoi căpăcelele în ciocolata topită. Îl pun pe hârtie de copt și îl las până când ciocolata s-a întărit complet.
Fursecurile cu ciuperci sunt gata.
Poftă bună!