Desert

Fursecurile cu ciuperci sunt gustul copilăriei pe care toată lumea le cunoaște! Fragede, aromate și atât de ușor de preparat, nu necesită matrițe speciale sau ingrediente complicate

 

 

Fursecurile cu ciuperci sunt gustul copilăriei pe care toată lumea le cunoaște! Fragede, aromate și atât de ușor de preparat, nu necesită matrițe speciale sau ingrediente complicate

 

Fursecurile cu ciuperci sunt gustul copilăriei pe care toată lumea îl cunoaște! Fragedă, aromată și atât de ușor de preparat, nu necesită matrițe speciale sau ingrediente complicate.

Doar câțiva pași și pe masa ta vor apărea niște „ciuperci” drăguțe, care vor încânta întreaga familie.

Încearcă această rețetă testată în timp și cufundă-te într-o atmosferă de confort și nostalgie!

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • 100 g smântână
  • 1 ou
  • 400 g făină
  • 1 linguriță praf de copt

 Decor:

  • 1 albuș de ou
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri semințe uscate de mac
  • 100 g ciocolată
  • 1 lingură uleiuri

Mod de preparare:

Aluat:

Am pus untul moale într-un bol, am adăugat zahărul, smântâna și oul, am amestecat cu un mixer până se omogenizează. Adaug făina și praful de copt și frământ aluatul cu mâinile. Îl împart în 2 părți egale.

Fursecuri cu ciuperci: o rețetă din copilărie

Din prima parte a aluatului rup bucăți și formez codițele ciupercilor. Îl așez pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute.

Fursecuri cu ciuperci: o rețetă din copilărie

 

Din a doua parte a aluatului formez lipii care vor fi pălării pentru ciuperci. Eu coc la fel.

Fursecuri cu ciuperci: o rețetă din copilărie

În capacele coapte finite, fac mici tăieturi rotunde pe fund cu un cuțit.

Fursecuri cu ciuperci: o rețetă din copilărie

Într-un bol, mixați albușul de ou cu zahărul pudră până obțineți o compoziție omogenă. Am pus această masă în capace și astfel am lipit picioarele de ele.

Fursecuri cu ciuperci: o rețetă din copilărie

Ung toate tulpinile de ciuperci cu amestecul de proteine. Îl înmoi în semințe de mac.

Fursecuri cu ciuperci: o rețetă din copilărie

Topesc ciocolata, adaug untul și amestec. Acum înmoi căpăcelele în ciocolata topită. Îl pun pe hârtie de copt și îl las până când ciocolata s-a întărit complet.

Fursecuri cu ciuperci: o rețetă din copilărie

Fursecurile cu ciuperci sunt gata.

Fursecuri cu ciuperci: o rețetă din copilărie

Poftă bună!

 

 Sursa