
Ingrediente:
Ouă – 2 buc.
Zahăr – 2 linguri.
Făină – 2 linguri
Sare – 1/4 linguriță.
Dulceață – după gust
Ciocolată – 150 g
Unt – 40 g
Lapte – 1-2 linguri (după cum este necesar)
Mod de preparare:
Separați 2 ouă în albușuri și gălbenușuri. Adăugați 2 linguri de zahăr peste gălbenușuri și bateți cu un mixer până când gălbenușurile devin deschise la culoare.
Puneți albușurile într-un al doilea bol, adăugați un praf de sare și bateți până se formează vârfuri tari.

Acum adăugați albușurile la gălbenușuri și amestecați. Adăugați 2 linguri de făină și amestecați din nou. Nu adaug praf de copt.
Pentru comoditate, puneți aluatul într-o pungă sau într-o seringă de patiserie. Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de copt.
Tăiați un colț în pungă și formați fursecuri. Din această cantitate obțin 20 de bucăți.

Coaceți la 180 de grade timp de 8-10 minute. Principalul lucru este să nu uscați prea mult.
Puneți 150 g de ciocolată într-un bol, adăugați 40 g de unt și topiți-o.
Eu topesc la microunde, o pun pe foc pentru 15 secunde, apoi o scot, amestec și o pun pe foc pentru încă 15 secunde, fac asta până se topește.
Acum, dacă ciocolata este groasă, adaug 1-2 linguri de lapte.
Acum punem dulceață de caise pe spații goale.

Întindeți ciocolata deasupra. Dați la frigider până când ciocolata se întărește. Când ciocolata se întărește, fursecurile sunt gata.

Întrucât fursecurile sunt foarte gustoase, gătesc 2 porții odată, a doua porție o am cu dulceață de prune și ciocolată cu lapte.
Aceste fursecuri sunt perfecte pentru o petrecere cu ceai în familie.
Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/m-yake-domashne-pechyvo-z-dzhemom-hotuetsya-bez-vah/












