
Ingrediente:
Ouă de găină – 2 bucăți
Zahăr vanilat sau vanilină – 8 grame
Zahăr – 120 de grame
Ulei de floarea soarelui – 100 mililitri
Făină de grâu – 300 de grame
Praf de copt – 6 grame
Sare – un vârf de cuțit
Mod de preparare:
Spargeți ouăle într-un bol, adăugați zahărul, zahărul vanilat sau vanilina și amestecați.

Se toarnă uleiul și se amestecă.

Adăugați toată făina, praful de copt și sarea deodată și amestecați bine.

Rupeți bucățele mici și formați cuburi.
Transferați cuburile pe o foaie de hârtie de copt și faceți mici adâncituri.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la o sută șaptezeci de grade – aproximativ cincisprezece până la douăzeci de minute.

Ungeți fursecurile cu gem (eu am folosit gem de piersici), tăvăliți-le prin fulgi de cocos și întindeți gemul deasupra.

Pofta buna!
Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/usi-zalyshky-varennya-ydut-na-tsyu-vypichku-smachne-pechyvo-do-chayu/












