Îți vom arăta cum să faci fursecuri delicioase de casă.
Ingrediente:
aluatul:
- Făină – 500 g;
- Unt – 180 g;
- Smântână – 120 g;
- Ouă – 1 buc.;
- Zahăr – 90 g;
- Sare – ½ linguriță;
- Praf de copt – 11 g;
- Vanilie.
umplutură:
- Nuci – 100 g;
- Zahăr – 100 g;
- Ou – 1 buc.
Mod de preparare:
Puneți smântâna în untul moale, adăugați ouăle, sarea și zahărul granulat. Amestecați ingredientele până se omogenizează.
Cerneți făina, praful de copt și vanilia în amestec și frământați aluatul.
Frământați aluatul cu mâinile până când devine o bilă elastică și nelipicioasă.
Pentru umplutură, zdrobiți nucile în celofan cu un sucitor și apoi amestecați firimiturile cu zahărul.
Separați oul în albuș și gălbenuș, turnați albușul în umplutură și amestecați.
Întindeți aluatul într-un strat subțire, dreptunghiular, cu o grosime de 4-5 mm.
Așezați umplutura peste strat și apăsați-o ușor pe aluat. Încercăm să distribuim firimiturile uniform peste strat.
Întindeți stratul într-o rolă cu umplutura înăuntru, prindeți marginea liberă și îndreptați ușor forma.
Îndepărtăm marginile neuniforme ale ruloului și îl împărțim în porții.
Împărțim fiecare bucată de sul în 3 părți, dar nu complet, și rotunjim ușor marginile în direcții diferite.
Așezați fursecurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le deasupra cu gălbenuș.
Coaceți fursecurile la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
Fursecurile trebuie făcute folosind ingrediente la temperatura camerei.
După coacere, presărați fursecurile cu zahăr sau zahăr pudră.
Pofta buna!